Forumet - Rädd för hundar

Rädd för hundar

165 0 16

Spana också in:

Bor din bror hemma?

Annars så leta upp någon som har en riktigt lugn och väluppfostrad familjehund och gå från att kanske träffa på hunden utomhus eller nått till att befinna dig i samma rum till att gå närmare och närmare...

En valp är ju busig och dom har en förmåga att börja gnaga på lite allt möjligt, fingrar, fötter, o.s.v så börja med att träffa äldre väluppfostrade hundar!

Vet dock inte hur jag ska hjälpa dig, är själv uppvuxen med hundar och har aldrig varit rädd för dom [cute] Däremot är jag livrädd för fåglar [chocked]
Vad är det för hundras? En del raser är mycket lugnare än andra.
Men hundar brukar känna om man är nervös eller inte i dens sällskap.
Jag skulle råda dig till att göra som Jeay_L säger, eller att din brorsa håller den i famnen och sitter bredvid dig så du ser att den inte gör något. Så kan du försöka klappa den lite när den sover.


Men jag veeet inte! [cry]
Hundar är inte farliga, utom de som har blivit uppfostrade helt fel. Jag har en schäfer, världens snällaste hund.

roobbiinn:

Oj glömde att fråga , vad kan ajg göra så jag får kontakt med den och min hundrädsla går bort


Provat med att klappa den? Jag känner en person som var lite smårädd för min hund, det var något år sedan men inte nu längre.
Ta det steg för steg. Börja med att befinna dig i samma rum som hunden tillsammans med din bror. Är du väldigt rädd kan du sitta på en hög möbel (stol, säng) så att hunden definitivt inte kan nå dig. När du känner dig relativt trygg med detta, sätt dig på golvet tillsammans med hunden och din bror (låt honom gärna hålla valpen kopplad till att börja med). Därefter är det bara att fortsätta att släppa på "säkerhetsåtgärderna" tills du till slut kan umgås med den på egen hand.

Lycka till!
Jag vart också rädd för hundar förut, men det gick över när vi köpte hund. Jag var lite rädd för den i början, men som sagt så gick det över. Du kommer nog inte vara rädd för den när du lär känna den och vant dig vid den. Någon kan ju hålla den i famnen så kan du klappa sen och sen håller du den i famnen och så vidare. Lycka till med hundrädslan [smile]
roobbiinn:

vad kan ajg göra så jag får kontakt med den och min hundrädsla går bort


Jag tror definitivt att det är bättre att börja umgås med en hund som är vuxen och har lugnat ner sig mer. Dels för att den är säkrare i sig själv som individ samt att valpar har en tendens att vilja tugga på allting, inklusive händer. (Det gör ju inte ont, men jag kan tänka mig att en hundrädd person finner det väldigt obehagligt)

Man kan säkert gå och träffa en terapeut (om problemet är verkligt) och få råd och vänja sig successivt.
Jag råder som de andra här träffa en vuxen hund först, som är lugn.
Jag råder ingen som är jätte rädd för hundar att klappa hunden när personen är jätte rädd.
Hundar känner det så det är bättre att ibörjan vänja sig vid att hunden finns i närheten, då helst med en vuxen och lugn hund.
Sedan när du känner dig lite säkrare kan du klappa lite, och eventuellt följa med på promenad och hålla lite i kopplet [wink]

Hoppas något hjälper! För hundar är underbara djur! [y]