Forumet - Rädsla för att "misslyckas" i skolan

Rädsla för att "misslyckas" i skolan

240 0 3
Just nu vill jag bli polis men den låga lönen skrämmer bort mig..

Och sen är jag rädd att misslyckas i skolan och få något dåligt jobb. Vill helst ha något jobb med lön på avarage income här i sverige. Jag vill ju kunna skaffa bil, hus osv. Men jag är så rädd att misslyckas i skolan, det är en så jobbig känsla. Just nu går jag andra året på gymnasiet (sam sam) och mina betyg är väl inte dom bästa. Har väl ett gäng E, nå D, typ 3 eller 4 st C och A i något ämne.
Säger bara att bra betyg är inte direkt väg till ett hög avlönat yrke. Det krävs vilja och styrka. Det finns exempelvis väldigt framgångsrika gymnasieelever som startat egna UF-Företag och lyckats jättebra. Det krävs dedikering, ambition och anamma. A i "något ämne" är ju inte precis dåligt heller. 
Om du ser dig omkring så lever de flesta ett rätt normalt Svensson-liv och klarar av bil, hus och det du kanske också tänker dig. Du ska inte oroa dig tycker jag.
Precis som spearmint nämner, vad som krävs är viljestyrka och ambition.

Jag har aldrig träffat på en arbetsgivare som har kollat in mina betyg från skolan. I Sverige är det ju så fint att ifall det skulle vara så att du inte uppfyller kraven på att komma in på den högskola/universitet som du vill studera på så kan du alltid läsa upp dina betyg.

Du ska verkligen inte känna att du behöver stressa för betygen i gymnasiet. Visst kan det vara så att det går lite snabbare för dig att komma in på den "rätta" vägen i livet snabbare, men det är ju långt ifrån kört.

Förövrigt så tycker jag du borde fokusera på att jobba med det DU vill jobba med. Ta inte något skitjobb för att du tjänar mer pengar, jag har gott om polare som hatar sina jobb och lever i misär även fast de har väldigt gott ställt. Gör inte som jag och inse det så fort som möjligt så kommer du att leva ett gott och hälsosamt liv.