Forumet - Rättvisa betyg

Rättvisa betyg

153 0 20

Spana också in:

tycker inte det låter konstigt, man har ju antagligen klarat av det man jobbat med under terminen bra och ett betyg kan ju alltid sänkas under de kommande terminerna.

altltså förra månaden skrev jag och min klasskompis exakt samma svar på ett prov hon fick G och jag MVG [n] inte kul för henne
philipzomgz:

Nu har det varit några incidenter på min skola med, i huvudsak, en lärare. Hon har gett ut MVG till några i sin klass på första terminen där det är omöjligt att få MVG i betyg för att alla kriterierna inte har arbetats med. Är det riktigt rättvist?


Eleverna måste väl kunna få MVG om de presterat top hela tiden? Att läraren missat vissa punkter ska inte gå ut över eleverna.

JOina istället min klubb som går ut på att vi anställer inte efter beytyg utan efter att man får visa praktiska kunskaper i "fält" så att säga =)
philipzomgz:

Ja men mina mentorer sa själva att inga MVG kommer att sättas under första terminen för att kriterierna inte jobbats färdigt med ännu så tekniskt sätt var VG det hö


går du på högstadiet? så hade vi det med, fick inte några MVG förrän våren. tyckte det var rätt dåligt system. handlar ju inte om huruvida man har jobbat med allt utan det man har jobbat med. skriver man 4 uppsatser i ett ämne, 2 på våren och 2 på hösten, så borde man ju efter 2 MVG-uppsatser från hösten få MVG i betyget. sedan är det ju bara att sänka om det går åt helvete på de andra. vrickat system
hästpojken:

Det enda viktiga under högstadiet är ju betygen du går ut med i 9an.
Om du nu fått MVG på dina prov och inlämningar under högstadiet så kommer du ju få det betyget när du går ut?


Jo men att veta att man har ett MVG i betyg får än att jobba hårdare för att behålla det, i alla fall gör jag det
philipzomgz:

Jo men att veta att man har ett MVG i betyg får än att jobba hårdare för att behålla det, i alla fall gör jag det


det skulle nog inte jag göra men förstår det.
mina lärare brukade sätta VG på mig tex för att jag skulle jobba hårdare fram till slutbetygen. Men om du får MVG på de flesta proven som sagt, då har du ju nästan fått det bekräftat att det är det u kommer få i slutbetyg
philipzomgz:

Det stämmer och det systemet är verkligen dåligt. Själv är jag vass i Matte och NO-ämnerna och fick MVG på alla prov men bara VG i betygen. Även i engleska fick jag MVG på proven.


försök att inte tänka så mkt på det. många blir väldigt orättvist behandlade på högstadiet men om du inte ska in på en skola med extrem konkurrens borde du ta det lugnt och fokusera på gymnasiet. där är det tydligare.