Forumet - Rakar sig = Växer ut snabbare och mer? (Myt?) Svar från kunniga tack.

Rakar sig = Växer ut snabbare och mer? (Myt?) Svar från kunniga tack.

13911 0 125

Spana också in:

Extern:

Alltså... =S Ska jag vaxa nu helldre än raka? :o


Raka = du kapar av hårstråna och de kommer växa ut snabbt igen. Anledningen till att de verkar vara grövre när de växer ut är att topparna inte är slitna, men håret blir mjukt och typ slitet om du väntar i några veckor. Håret är ju inte sticksigt för alltid.

Vaxa = Du rycker upp hårstråna och du är len i 2-4 veckor. Om du vaxar dig regelbundet i ett par år så kommer håren till slut bli tunnare. Detta är dock en smärtsam metod.
majkie2:

Har du någon källa?


"Inskickat av: Hårig (2003-12-17, Ref.nr 6147)
Hej.
Jag har rakat mig på magen, överläppen, armarna och fingrarna. Jag vet inte varför jag gjorde det. Jag ångrar mig så mycket för jag måste fortsätta för annars växer det ut. Värst är det på fingrarna för det blir små röda sår som syns väl. Finns det inget sätt att få sitt "normala hår" tillbaka?

Tack på förhand.

Filippa Nyberg, dermatolog, svarar:
Hej!
Du förändrar inte själva hårstrået genom att raka det, det är en myt!
Att många upplever det som att hårväxten ökar och blir grövre av rakning, kan dels ha att göra med att det blir stubb som känns och syns annorlunda, dels att man med att irritera huden, får ökad blodcirkulation på platsen och på det sättet stimulerar hårväxten.Om du lider av hårväxten, finns det idag ganska effektiva lasermetoder att ta bort hår mer eller mindre permanent.
FN"


http://huden.nu/fragor/rakning/
MYT!

Hur ska hårsäcken kunna veta att du har rakat hårstrået?!
Du rakar ju bara på ytan, alltså på hudlagret och därför påverkar detta inte produceringen av hårstrån på något sätt alls. Men precis som uppenbar säger :
uppenbar:

Anledningen till att de verkar vara grövre när de växer ut är att topparna inte är slitna, men håret blir mjukt och typ slitet om du väntar i några veckor.


Därför kan det kännas som om man har fått mer hårväxt, men så är inte fallet!! [smile]
uppenbar:

Myt.


Capture:

Myt.


Daimchoklad:

Myt.


lejonmamman:

MYT!


Sällan att det är myt. Jag har bara behövt raka mig i ansiktet en-två gånger i veckan innan jag ryckte in i lumpen i januari. Nu måste jag raka mig varje eller varannan dag. Det var likadant för flera andra i min pluton. Det är en stor negativ grej med att ha gjort lumpen faktiskt :(

Det kanske är annorlunda med ansiktsbehåring och hår på benen etc. Vem vet, jag rakar inte benen så jag vet inte :P