Forumet - Rasismen i Sverige

Rasismen i Sverige

1868 0 56

Anura: När tror ni att rasismen i Sverige blir så hemsk som den är i t.ex. Polen eller Ryssland där folk blir slagna eller till och med mördade?
Svårt att säga, förhoppningsvis blir den inte värre än den är idag.


Anura: Och vad skall man göra?
Jag kommer nog att lägga resurser på att beväpna mig efter behov och slåss tillbaka. Och med behov menar jag efter behov, inte köpa in en hel jävla arsenal. Ska folk försöka döda mig pga mitt ursprung får dom fan vara beredda på att dom själv blir dödade i stället. Hade hellre sett dom rehabiliteras, men vid det tillfället har det gått lite väl långt.

Och ja, jag dödar - om jag absolut måste - i självförsvar - hur fredlig jag egentligen än är. Därför hoppas jag aldrig behöva.
Anura: Man kan ju inte rymma eller något.
Egentligen så skulle jag faktiskt kunna det. Eller rymma är fel ord. men jag kan om jag vill flytta och jobba väldigt lite. Men nej, jag slåss hellre för min frihet och mina mänskliga rättigheter.


Hjärta

Spana också in:


Storchen84: Och ja, jag dödar - om jag absolut måste - i självförsvar - hur fredlig jag egentligen än är. Därför hoppas jag aldrig behöva.
Jag med men det är svårt att finna saker man kan beväpna sig med.
Storchen84: Egentligen så skulle jag faktiskt kunna det. Eller rymma är fel ord. men jag kan om jag vill flytta och jobba väldigt lite. Men nej, jag slåss hellre för min frihet och mina mänskliga rättigheter.
Jo jag med, men då måste man flytta till en annan planet för att komma bort från detta.

Sheriffen: Hur ofta hör du om hatbrott i Sverige förutom invandrare mot svenskar?
Nazisterna som gick på de som brände upp bilarna i Husby. Hatbrotten mot den muslimska gravida kvinnan. Hatbrottet mot den pappan som hade en son i Malmö för att nämna några.
Sheriffen: Ingen kommer att ge sig på dig bara för att du inte är helt svensk. Känner du dig hotat ute på stan?
Nej, men jag är rädd att de kommer att hända.

Europatipset? Jag vet inte varför du förutsätter att vi är på väg i en riktning liknande den i länderna du nämner, det förutsätter nästan att vi är i typ ett rasismens andra stadie och dom i det tredje, och i sånt fall har dessa länder varit där Sverige är idag och det vet jag inte riktigt om det stämmer.


Anura: Nazisterna som gick på de som brände upp bilarna i Husby. Hatbrotten mot den muslimska gravida kvinnan. Hatbrottet mot den pappan som hade en son i Malmö för att nämna några.
Hatet mellan svenskar och invandrare är stort, åt båda håll. Vilket tyvärr gör att sånt där händer. Svenskarna är sura för att dom anser att invandrarna förstör Sverige och invandrarna är hatiska för att dom har barbariska gener i sig. Människor mår bäst av att vara med människor som har samma kultur och värderingar.

Så visst, det du säger kommer antagligen att öka. Allt beror ju på om vi får en riktig kris som i Grekland och folket tappar hoppet om samhället. Då kommer våldet att skjuta i höjden.

Sheriffen: För att svenskarna är alldeles för civiliserade för det. Hur ofta hör du om hatbrott i Sverige förutom invandrare mot svenskar?
Mmm, för du är ju HELT rätt person att uttala dig om detta, opartisk som du är.
Anura: Jag med men det är svårt att finna saker man kan beväpna sig med.
Vill man så kan man. Det är lätt att beväpna sig med mindre saker så som pepparspray eller kniv. Pistol är nog inte lika lätt, men inte heller så svårt som man önskar om man ska tro dokumentärer om det.

Anura: Jo jag med, men då måste man flytta till en annan planet för att komma bort från detta.
För att komma bort från det helt ja, men man kan börja med att flytta till ett mindre fientligt land.

Hjärta

Storchen84: För att komma bort från det helt ja, men man kan börja med att flytta till ett mindre fientligt land.
Vilket är det då?
Storchen84: Vill man så kan man. Det är lätt att beväpna sig med mindre saker så som pepparspray eller kniv.
Kanske man borde börja gå runt med sådant? I alla fall om man går ut när det är mörkt.. Ibland blir jag så ledsen att jag inte ens vågar gå ut genom dörren.

Anura: Men så är det inte. Vad skall man göra? Skicka hem alla invandrare?
Jag tror att det är så. Nja, det kan vi ju inte göra. Däremot kan vi ju börja med att inte släppa fler, då har vi en start. Sen kan vi börja med att utvisa kriminella invandrare och dom som inte vill vara en del utav det svenska samhället.

Anura: Jag undrar bara vad man skall göra då själv.
Du får försvara dig som alla andra. Du kan inte tänka dig att flytta hem?Anura: Hur menar du?
Du verkar förutsätta att vi skall utvecklas i den riktningen, alltså torde också dessa länder ha utvecklats till där om är idag från en liknande situation som vi har i Sverige idag om din ekvation skall gå ihop.

Anura: Oj, det blev fel där. Skulle stå rasismen i Europa.
Europatipset är fan min tagg Anura, inte okej!