Forumet - Råttor!

Råttor!

234 0 20
Ska skaffa mej 2 tama råttor nästa vecka..
jag vet bara inte va man ska ha för nått i botten av buren.
på en hemsida står de att man absolut inte ska ha kutterspån till dom, eftersom de dammar o retar lufvägarna. men på en annan stod de att de e helt ok att ha de.
tror jag hade kutterspån till mina chinchillor, men de e en annan sak.
sen finns de ju massa annat me, blir lite förvirrad [crazy]

Om du har / har haft råtta, va använde(r) du för nått? [smile]

Spana också in:

thiscityhatesme:

Om du har / har haft råtta, va använde(r) du för nått?


Kutterspån går utmärkt så länge du är noga med att byta en gång i veckan. Det är också viktigt att ha buren i ett luftigt utrymme så det inte samlas damm (dock inte i ett dragit rum!). Men det är viktigt att kolla upp vad som finns i spånet om du köper från något sågverk eller liknande, annars finns det att köpa på de flesta djuraffärer. Där är det dock dyrare.
Postorderhoran:

mm, ble vjätteledsen och var inte ett dugg sugen på att hoppträna med min hest senare. Tänkte återuppliva råttan men den var nog död sedan länge, ty ögonen hade blivit vitgrå :c


asså jag var seriös[sad] jag älskar råttor [smile] jag har ju en gerbil [bigsmile] fast tre av dem har dött [cry] fast det var pga de var gamla[no-no] jag tar hand om min lilla gerbil [love]
kindergartner:

Eller ja, det beror på hur stor bur du har by the way. Du måste nog byta var femte dag om du har en 60 x 60 x 30 eller liknande. Har du större bur än så räcker det med var sjunde dag.


okej, tack! [smile]
har nog större bur än de.
hade chinchillor innan o dom kräver mycket plats + att jag köpte syrrans bur ,som hon hade till sina degusar, o satte den uppe på [crazy]
så har en special byggd bur [y]
kindergartner:

Kutterspån går utmärkt så länge du är noga med att byta en gång i veckan.


Håller ej med om detta, kutterspån går fetbort när det gäller råttor.


Gillar hampaströ, DAMMSUGET kutterspån, toa-lätt/remiss och andra material som inte är så dammigt. Bäst är väl egentligen att bara ha tidningspapper (kom ihåg att ta bort häftstiften!) som man byter ofta och en liten toalåda med någon dammfri kattsand.

Håller på med musuppfödning på fritiden och praktiserar med att föda upp råttor + har haft egna råttor och jag har alltid lärt mig att kutterspån är dåligt. Håller dessutom på att utbilda mig inom djurvård och min specialinrikning är just smådjur.

Annars finns ju http://rattor.ifokus.se/ som är ett mycket bättre forum att fråga på.
Ett hett tips är att gå på granngården och kolla vad de har, det finns ett relativt billigt burmaterial som är gjort av typ kartongliknande småbitar, har hört att det ska vara bra.

BFMVlove:

jag har ju en gerbil


Postorderhoran:

vill dom inte vara mer än 1
har för mig att gerbiler också måste vara 2, liksom marsvin


Det stämmer mycket bra, gerbiler är flockdjur och ska inte leva ensamma, inte under några omständigheter (detta står även i djurskyddsLAGEN och det är således straffbart).
Postorderhoran:

vill dom inte vara mer än 1
har för mig att gerbiler också måste vara 2, liksom marsvin
har dock ingen koll på andra djur förutom katt häst och marsvin.


jag vet -.- men min lilla honey dog i höstas (puffeys bror) och han är väldigt bråkig, så jag kan inte flytta ihop honom men nån annan gerbil (speciellt inte yngre för då blir han väldiiigt dominant) jag letar efter en kompis till honom, men jag har inte hittat nåt än [sad] så jag försöker underhålla honom så mkt som möjligt så att han inte känner sig ensam... men som sagt han e ganska gammal oxå. han e 4 och gerbiler lever vanligtvis i 4-5 år [shake]
Geigerzähler:

Hur har du gjort när du satt ihop honom med en ny gerbil?


spreja med samma parfym, så att de luktar likadant, men det funkar bara på vissa gerbiler. De flesta vill bo med sina syskon. eller så kan man ha ett galler mellan dem tills de har vant sig vid varandra
BFMVlove:

spreja med samma parfym, så att de luktar likadant, men det funkar bara på vissa gerbiler. De flesta vill bo med sina syskon. eller så kan man ha ett galler mellan dem tills de har vant sig vid varandra


Stoppat en droppe parfym på nosen alltså? Har du låtit dem bekanta sig med varandra på en plats som ingen varit på innan samt städat buren riktigt ordentligt så att det inte luktar det minsta av hans revir? Har du träleksaker? I så fall skulle jag slänga dem eller bara lägga dem åt sidan och sedan stoppa in dem i buren när de har vant sig vid varandra. Sedan gäller det att ha lite is i magen också, de kan slåss i början men de bör sluta efter några timmar. Håll bara koll på att ingen blir skadad.

Har du testat att söka efter ett sällskap på http://gerbiler.ifokus.se/ ?
BFMVlove:

jag flyttade dem så fort de började bråka


Geigerzähler:

Man måste som sagt ha lite is i magen.


!!!!!!!!!!!!
våra marsvinsannar brukar slåss några minuter. De går tillsammans när de inte går med honor, vilket vissa anser "omöjligt". Det är det inte, människorna är för fåniga.