Forumet - Rebeccas trosor är censurerade i Mercenaries 3D! Varför?!

Rebeccas trosor är censurerade i Mercenaries 3D! Varför?!

3602 0 105
Köpte Resident Evil: Mercenaries 3D i fredags. Positiv överraskning, men Capcom har censurerat Rebeccas trosor! Hennes alternativa nurse dräkt har en väldigt kort kjol och ibland ser man in under... och där är det bara svart.

Nu är det inte så att jag spanar trosor, men det är själva faktumet i sig som gör mig förbannad. En myndighet, eller i det här fallet en utgivare, har bestämt vad som är lämpligt att vuxna människor får titta på. Spelet är från 18 år.

En vuxen människa ska själv avgöra vad han eller hon kan se och inte se. Att censurera hennes trosor är precis lika illa som det skulle ha varit om de censurerade blodet. Blodet finns där, men inte trosorna. Är vuxna människor inte kapabla att se trosor längre?

Avskyr sådan här vuxencensur!!! Låt folk själva avgöra vad som är rätt och fel att titta på! [mad]

Är det mer rätt att censurera sex än våld?

Spana också in:

Nachac:

Även om detta är en synnerligen fånig situation är censur alltid av ondo, det synes mig också underligt att göra kjolen så kort att ett par censurerade trosor inte syns.


Men den korta kjolen hör ju till. Det är inte så att man ser under hela tiden direkt, bara om man blir slängd i backen av en fiende och ska resa sig upp.

Vattuman:

Vad säger du till de under 18 år som spelar spelet och kan få men för livet om de får syn på Rebeccas trosor?


Stäm skiten ur butiken för att de sålda spelet till en minderårig! [wink]
Macktorsken:

Inte? Det är ju uppenbart att utgivarna gör som dom vill.


Det är klart att de gör som de vill, men frågan är varför. Varför anses ett par trosor som något mer stötande än blod eller fiendernas huvuden som sprängs i småbitar?

Macktorsken:

Bara för att det är 18 års gräns så behöver inte man visa trosor och svära...


Trolleritroll?
Macktorsken:

Ring skaparna och fråga om du tycker att det är hemskt.


Du tycker det är en skitsak, men låt mig säga följande:

När No More Heroes blev censurerat i EU (allt blod byttes ut mot svarta pixlar) så blev Rising Star Games hemsida hackad av upprörda gamers. Så mycket betydde våldet.

När sex censureras är det ingen som bryr sig typ. Jag undrar vad det kan bero på. Varken sex eller våld tillför något spelvärde.
Blitzen:

Visst att blod och våld inte ska va censurerat men att böla över att man inte kan se troser? fyfan det finns väl endå porr om du ska dra dig i struten.


Din inställning är alltså att blod och våld är nödvändigt (på vilket sätt?) men att sex är helt onödigt?