jag och min bror ska laga mat idag. vi har fått hundra kronor till ingredienser.
vi behöver ett recept, helst veganskt eller med fisk. hjälp.
du bor väl i malmö gå ner på möllan o köp detta: aubergine, tomater, persilja, vitlök, mynta, citroner, lök, bulgur.
så gör du imam bayildi + tabouleh
har pengar över gör hummus o bröd till o oliver
internet:
du bor väl i malmö gå ner på möllan o köp detta: aubergine, tomater, persilja, vitlök, mynta, citroner, lök, bulgur.så gör du imam bayildi + tabouleh
har pengar över gör hummus o bröd till o oliver
bättre på lucu food
låter gott
tack
Ingredienser
- 1 kg musslor
- 200 g räkor med skal
- 200 g laxfilé
- 200 g torskfiléer
- 2 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl vitt vin
- 2 st dillstjälkar
- 2 st persiljetstjälkar
- 1 st fänkål, ca 350 g
- 1 msk tomatpuré
- 1 pkt saffran, 0,5 g
- 2 1⁄2 dl Arla Köket® vispgrädde
- 30 g Arla® Svenskt Smör
- rivet skal och saft av 1⁄2 st citroner
- 1 tsk salt
Gör så här:Tvätta och borsta musslorna noga. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när du knackar på dem. Skala räkorna och spara skalen. Skär fisken i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skär fänkålen i bitar. Koka upp vinet tillsammans med löken och stjälkarna från dill och persilja i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min. Sila av och spara spadet. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Koka räkskalen i musselspadet 5 min. Sila av räkskalen, spara spadet och blanda det med 2 dl vatten, tomatpuré, saffran, grädde och fänkål i grytan. Låt koka 2 min. Tillsätt smör, citron och fisk och låt sjuda på svag värme 2-3 min. Smaka av med salt. Lägg ner räkor och hackad dill och persilja strax innan servering. Fördela musslorna i 4 tallrikar. Häll på soppan och servera med surdegsbröd.