Forumet - Recept på mat

Recept på mat

1608 1 26

Spana också in:


spearmint: Den andra saken... Carbonarasås förpackat? :O
Det är carbonarasås i pulverform... vispas ner i mjölk och vatten och kokas några minuter. Till det bryner jag ett eller två paket bacon och vispar ner i pastasåsen... alt lägger det brynta baconet uppe på pastan och pastasåsen på tallriken.

Tänk på att jag jobbar så jag har inte tid att lägga flera timmar på matlagning utan det bör helst gå på mindre än en kvart. Däremot kan jag chilla när jag äter... gärna en timma eller två. Skål

stoner:
Det är carbonarasås i pulverform... vispas ner i mjölk och vatten och kokas några minuter. Till det bryner jag ett eller två paket bacon och vispar ner i pastasåsen... alt lägger det brynta baconet uppe på pastan och pastasåsen på tallriken.

Tänk på att jag jobbar så jag har inte tid att lägga flera timmar på matlagning utan det bör helst gå på mindre än en kvart. Däremot kan jag chilla när jag äter... gärna en timma eller två. Skål
Aha, jag förstår! 
Själv kokar jag upp pasta, steker bacon och blandar ner allting i en sås med grädde, äggulor och ost :D Sjukt gott om man får till det, har inte bemästrat den än! Rullar ögonen

spearmint: Aha, jag förstår!
Själv kokar jag upp pasta, steker bacon och blandar ner allting i en sås med grädde, äggulor och ost :D Sjukt gott om man får till det, har inte bemästrat den än! Rullar ögonen
Nästan all mat lagar jag faktiskt från grunden från riktiga råvaror. Men bl a pastasås gör jag faktiskt (delvis) från halvfabrikat. Fördelen är att man inte kan misslyckas och att den smakar exakt likadant varje gång. Nackdelen skulle vara... att den smakar exakt likadant varje gång. Mycket glad

Viktigast är faktiskt baconet och cayennpepparen. MUMS  Tumme upp
Men okej, om du vill laga mat så är det ju alltid gott med någon wok eller gryta, då får du ju själv bestämma hur avancerat/hur mycket tid du vill lägga på den. Kanske vill du bara ha morötter, kyckling, nudlar och typ Chilisås så går ju det. Men du kan ju bygga ut den med så mycket annat beroende på vad du har hemma. Så går små ingredienser som en halv paprika osv åt, kan göra många olika varianter precis som med kan med soppa och paj.
Jag gillar ändå att göra gryt-wok med bambu, soja, chilisås, kyckling, kokosmjölk, paprika, Zucchini, Morot, kanske curry, mm och sedan ha sallad och ris till. Man kan ju som sagy själv styra priset då man kan göra simplare varianter och vice versa