Forumet - RECEPT PÅ VEGANSK TÅRTA

RECEPT PÅ VEGANSK TÅRTA

3969 0 44
Jag fyller 18 om två dagar och jag undrar om någon kan leverera några fina recept på vegansk tårta.

ennie:

a


Tilda1988:

a


Ögon i en plåthink:

a


skrämd av en kvist:

a


Den som ger det bästa receptet ska få en hyllningstråd om sig själva @ um.

Andra är också välkomna med förslag. :)

Det som eftersöks är ingredienser som är lätta att få tag på, goda smaker, jag är inte särskilt kräsen utöver det förutom att jag inte är så förtjust i sylt.

Taaaaaack!

Spana också in:

Citron- & blåbärstårta
1 citronkaka*
Fyllning: 1 sats citronfromage*
Garnering: cirka 1 ½ dl vispbar vegansk grädde
cirka 3 dl färska blåbär
Gelé: 2 dl vatten
½ dl socker
1 ½ tsk agaragarpulver
eller 1 ½ dl vatten och 1 dl gelésocker

Dela kakan på mitten till två bottnar. Lägg tillbaka bottnen i formen med kant. Gör citronfromagen och bred på bottnen i kakformen. Låt stelna något, gärna i kylskåp, innan du lägger på andra kakbottnen. Låt gärna stå till sig några timmar. Ta ur kakan ur formen. Bred eller spritsa grädde runt sidorna på tårtan och spritsa små gräddtoppar längs kanten på ovansidan av tårtan. Lägg blåbären i mitten. Koka ihop vatten, socker och agaragar och låt sjuda någon minut under omvispning. Låt svalna någon minut innan gelén hälls över blåbären i ett jämnt lager. Låt stå kallt en liten stund så gelén stelnar.

*Citronfromage
3-4 port
2 dl vegansk vispbar grädde
2 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
3/4 dl vatten
3 msk socker
1-1 ¼ tsk agaragarpulver

Vispa grädden riktigt tjock, tillsätt citronskalet. Sjud upp vatten och socker och rör så att sockret löser sig. Vispa i agaragar (ta 1 1/4 tsk om du ska använda fromagen som tårtfyllning) och sjud någon minut. Ta av från värmen och häll agarblandningen i en bunke. Vispa med elvisp ner någon matsked grädde samt citronsaften, vispa en stund, tillsätt sedan resten av grädden under ständig omvispning. När allt blandats väl, häll upp i dessertskålar, eller om du ska ha den som tårtfyllning, bred den på tårtan med detsamma. Ställ kallt några timmar innan du garnerar med cicelerat eller rivet citronskal och serverar.
Om det skulle bli små geléklumpar i fromagen (kan hända om agarblandningen stelnat för mycket innan den blandats med grädden), så sila i en finmaskig sil och pressa blandningen med baksidan av en sked.

*Citronkaka
5 dl vetemjöl
2 ½ dl socker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g vegetabiliskt margarin eller 3/4 dl rapsolja
1 dl sojagrädde
2-2 ½ dl sojamjölk
2 msk citronsaft
1 msk rivet citronskal

Smält margarinet. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Vispa med elvisp ner margarin, sojagrädde,sojamjölk, citronsaft och citronskal. Vispa ihop några minuter. Häll i en smord, bröad kakform och grädda i 175 grader 35-40 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar, provstickan ska då inte vara kladdig. Låt kakan svalna innan du tar av kanten och serverar.
ingeny:

Minns bilden.


Har gjort två dödsmisslyckade och skitfula tårtor [bigsmile]

Chokladbotten:
50 g mjölkfritt margarin
3,5 dl vetemjöl
2 msk sojamjöl
2 msk potatismjöl
0,5 dl kakao
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl sojamjölk
½ dl sojagrädde

Fyllning:
Ett par mosade bananer

Två paket sojavispgrädde
Typ 100 gram choklad

Glasyr:
100 g mörk choklad
50 g mjölkfritt margarin
1,5-2 dl florsocker

Garnering
Flagad mandel

Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i margarinet, sojamjölken och sojagrädden. Grädda i en smörad och bröad springform i nedre delen av ugnen typ 30 minuter. När kakan är kall kan du försiktigt dela den i tre delar. Lägg bananmos på första lagret. Vispa grädden och häll försiktigt i smält choklad och lägg på andra lagret. Lägg på locket. Gör en glasyr genom att smälta chokladen och margarinet tillsammans, tilllsätt sedan florsocker och rör ihop. Bred ut över tårtan. Häll över flagad mandel, gärna rostad sådan.

Vet att jag har snott det här receptet någonstans och bara gjort om det lite, minns inte varifrån dock.