Forumet - Reclaim Rosengård 22/8

Reclaim Rosengård 22/8

5369 0 114
Texten är tagen ur ett flygblad om Reclaimet

"I vilken annan stadsdel i Malmö skulle invånarna tvingas bo i söndermöglande lägenheter fyllda av kackerlackor, trots att kommunen känt till problemen i tio år? I vilken annan stadsdel skulle polisen avsätta resurser från hela Skåne för att inleda en permanent belägring? I vilken annan stadsdel skulle de sociala problemen konsekvent angripas med repression? Svaret är ingen. För det här handlar om Rosengård – men mest av allt handlar det om klass.

Rosengård, och i synnerhet Herrgården, beskrivs som ett segregerat problemområde, en grogrund för radikal islamistisk verksamhet och gängkriminalitet. Men i själva verket är det hela Malmö som är en segregerad stad, till följd av en rasistisk klasspolitik som medvetet gynnat de rika i Malmö. I Rosengård bor arbetarklassen, till stor del med utomeuropeisk bakgrund. De som har absolut minst makt över sina egna liv – på botten av klassamhället.

Det kostar ingenting att skita i oss.

Journalister, proffstyckare, polischefer och politiker gnäller när ungdomar på Rosengård attackerar polisen med stenar men håller tyst om att politikerna i Malmö stad egentligen bara skördar vad de sått när de i åratal bara svarat på de sociala problemen med ökad repression: fylla området med rasistiska poliser som trakasserar ungdomarna och kallar dem för “apajävlar”, “blattejävlar” och andra rasistiska förolämpningar.

Ska vi snacka organiserad kriminalitet så är de verkliga kriminella på Rosengård Contentus och Newsec, som vräker ungdomarna från deras fritidsgårdar och tjänar miljoner på att inte underhålla husen de förvaltar. Till de kriminella hör även MKB som putsar upp Malmö stads varumärke genom att med hjälp av höjda hyror i bland annat Rosengård, erbjuder rika människor subventionerade lyxlägenheter i Västra Hamnen. Det är kriminellt att som Malmö stad i åratal känna till att mängder med lägenheter på Herrgården är direkt hälsofarliga för de som bor där men ändå inte göra något åt saken.

Vad som däremot INTE är kriminellt är att slåss för ett värdigt liv, för rätten att bli behandlad med respekt och mot att tvingas leva som i en polisstat i sitt eget bostadsområde.

Den 22 augusti kl. 20 ordnar vi Reclaim Rosengård, en fet gatufest i rondellen intill bensinmacken på Ramels väg, som en protest mot de sociala förhållandena på Rosengård. Vi bor inte alla på Rosengård, vissa jobbar, andra studerar eller är arbetslösa, vissa har svensk bakgrund, andra icke-svensk. Men vi har ett gemensamt: vi är trötta på att bli behandlade som skit!

Därför kräver vi:

SNUTEN UT UR HERRGÅRDEN

SÄNKTA HYROR OCH TOTALRENOVERINGAR AV ALLA NEDGÅNGNA FASTIGHETER

SJÄLVSTYRANDE OCH FRIA FRITIDSGÅRDAR"
schism:

eller så flyttar man


Hade många säkert gjort om de haft råd, om de kunnat få jobb på andra orter/i andra områden, om det funnits bostäder till dem, osv. Tycker dock inte man ska behöva flytta från sin stad, och det går inte att flytta ifrån klassamhället. Man kommer bara råka ut för en lika värdelös behandling någon annanstans.

Spana också in:

Motborgare:

SNUTEN UT UR HERRGÅRDEN


Öh, smartis där?

Motborgare:

SÄNKTA HYROR OCH TOTALRENOVERINGAR AV ALLA NEDGÅNGNA FASTIGHETER


Där håller jag med, jag såg också på kalla fakta (tror jag att det var [rolleyes]) Där lägenheterna var hemska, kryp överallt, väggarna höll på o förfalla osv [surprised]. Helt sjukt, och detta är i SVERIGE. My ass [confused]

Motborgare:

SJÄLVSTYRANDE OCH FRIA FRITIDSGÅRDAR"


Vadåra, hur är det nu?
mjölk:

Om jag bott i malmö, kanske.


Du bor långt ifrån eller? [crazy]

Pepparkaksgubbe:

Vadåra, hur är det nu?


Fritidsgårdarna stängs av kommunen samtidigt som Västra Hamnen och andra lyxområden får sina lyxlägenheter subventionerade.

schism:

De flesta normala ställen? Det står i texten att det är i just Rosengård som rasistpoliser behandlar folk som skit. Det Rosengård som beskrivs i flygbladet låter som en helt annan planet än övriga Sverige.


Snarare att Rosengård är ett av de områden i Malmö som drabbats värst av rasistsnutar, resten av Sverige är inte något klass- och snutfritt paradis direkt.

Tilda1988:

bryr mig inte ett piss... de får väl utnyttja sina demokratiska rättigheter och tvinga kommunen att agera istället för att elda bilar och krossa fönster... jävla horor


Trodde du var vettig ett tag men du är ju dum i huvudet på allvar, jävla äckel.

Lament:

Håller delvis med, bor i Malmö men gatufester är inget för mig och Reclaim drar alltid till sig drägg.


Hur menar du nu? [rolleyes]

Anklever:

Undra hur mycket det skulle gnällas om polisen inte fick tillräckligt med resurser i Rosengård.


Tror inte någon utom högertomtarna hade klagat ifall man tagit pengar från polisens budget och åtgärdat de riktiga samhällsproblemen som skapar brott.

Oväntad:

Hm, bor faktiskt i rosengård då.


Har du fixat boende nu? [party]

Sheriffen:

Så det blir ännu mer ociviliserat?


De gånger jag själv varit i Rosengård är det polisen som stått för det "ocivilserade".

Sheriffen:

Kanske bättre att höja en aning så dom kan renovera dom istället.


Mm, jag tror också att det norska bolaget som äger en stor del av bostäderna där har råd att äga tusentals lägenheter men inte har råd att underhålla dem. Kommunen kan ju alltid ta och sluta ge dem rika subventionsringar, ta över herrgårds-lägenheterna och rusta upp dessa för pengarna. Det hade inte varit mer än rätt som kompensation för hur jävla dåligt de och deras snutlakejer har behandlat folket i Rosengård.

hangatyr:

skit ska leva i skit.


Ha det så kul i skiten då.