Forumet - Regeringen satsar på tåg och bostäder

Regeringen satsar på tåg och bostäder

2328 0 17
Alliansen presenterade i dag på en pressträff i Almedalen en satsning på bostäder och järnvägar.
Totalt ska det kosta 410 miljarder kronor.
– Vi tänker göra den största utbyggnaden av järnvägen i Sverige sedan 1860-talet, säger Jan Björklund (FP).


Källa 1
Källa 2

Är detta rätt område att satsa pengar på? Jag tycker de låter som en väldigt bra satsning då järnvägen under flera år inte har fått de underhåll och upprusningar den behövt.  Tycker det var på tiden att man tog detta beslut då jag är av åsikten att denna satsning borde ha gjorts för 10-15 år sen. Höghastighetståg kortar restiden och binder samman städerna. De är miljövänligt och kan på allvar konkurrera med inrikesflyget.

Bostäder behövs och nu har de b´planerat yterliggare 100 000 st och de är ju bra då det råder brist på dem framför alltid i de större städerna som Stockholm och Uppsala m.fl.

Man kan ju också se detta med kritiska ögon och fråga sig om denna prioritering är rätt.  Andra områden som sjukvården och skola/utbildning behövs de också satsas på mer.

Vad tycker ni?

Spana också in:


Sheriffen: Det är ett valfläsk utspel och inget annat. Hade dom lagt detta förslag inför valet 2006 eller 2010 så hade jag hyllat det. Nu är det bara desperat att försöka sno över lite MP väljare.
Det må vara valår och allt vad det innebär men Sverige är i faktist behov av att järnvägen och infrastrukturen får sig ett uppdatering.  Hur kan det vara desperat att göra en satsning på ett område där det verkligen behövs?

My dreams are her: Det må vara valår och allt vad det innebär men Sverige är i faktist behov av att järnvägen och infrastrukturen får sig ett uppdatering. Hur kan det vara desperat att göra en satsning på ett område där det verkligen behövs?
Jag håller helt med om det, våran infrastruktur är ovärdig Sverige. Jag menar, vart kom detta ifrån plötsligt? Dom har knappt pratat alls om infrastrukturen under sina åtta år vid makten och nu kommer valet och då lovar man till och med mer än MP, valfläsk.