Forumet - Register över romer hos polisen

Register över romer hos polisen

5182 1 122

4500 romer är kartlagda hos polisen.

 Såg på debatt igår där en nervös polis förklarade att man är inte i ett register om man inte begått brott, frågan är bara om en  7 månaders bebis kan vara med i ett register när denne inte ens är kapabel till brott? Följt utveckligen och allt och tycker det är minst sagt rörigt. Samtidigt som de anmält sig själva (!!) så har de förnekat om att ett sådant register finns. 

Vad tycker ni? Vad bör göras? Varför tror ni sådant hänt?

Senast ändrad 27 Sep 2013, 08:39 av André Vifot Haas

Spana också in:

Skånepolisen har ju mer eller mindre som vana att upprätta olagliga register. 2006 avslöjades man t.ex. med ett olagligt åsiktsregister över socialister:

http://www.metro.se/skane/polis-malmopolisen-har-ett-asiktsregister/Objffi!10_0715-32/

Att man upprättar rasregister över romer är inte heller något nytt tyvärr. Det började svensk polis med i början på 1900-talet. Under 30-talet hade man utförliga register över både judar och romer i Sverige. Polisen idag fortsätter bara sin kära tradition av att vara rasistiska kräk.

Skillnaden mot detta och vanliga polisregister (för de i tråden som av någon outgrundlig anledning inte förstår något så självklart) är att det är ett register på människor baserat på deras etniska ursprung. Romer finns redan i de register över svenskar som t.ex. S3ON tar upp, det här registret har ingen användning annat än för att kartlägga den specifika folkgruppen.


och folk frågar var polishatet kommer ifrån? Förvirradmår så fruktansvärt illa av det här. usch.blir så jävla arg på att det med största sannolikhet inte kommer att hända något heller. en ursäkt från snuten och sen äre bra med det (så fortstätter arbetet med att kartlägga alla möjliga folkslag och åsikter fast lite mer diskret). BLIR. SÅ. ARG.