Forumet - Reinfeldt allt populärare medan Monas stöd rasar till nya katastrofnivåer

Reinfeldt allt populärare medan Monas stöd rasar till nya katastrofnivåer

191 0 44
I dag presenterade Aftonbladet tillsammans med Sifo en ny mätning av förtroendet för partiledarna. I våras så skilde det sju procentenheter mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Nu har gapet växt till 18 procentenheter till Reinfeldts fördel.

Totalt har 54% ett mycket stort förtroende för Fredrik Reinfeldt och han har betydligt större förtroende än Mona oavsett vilken grupp man tittar på av de tre olika som finns med i undersökningen (män, kvinnor och ungdomar).

De egna väljarna sluter helhjärtat upp bakom moderatledaren. 92 procent av m-sympatisörerna och 90 procent av de borgerliga väljarna har stort eller mycket stort förtroende för Fredrik Reinfeldt. 41 procent av vänsterblockets väljare säger samma sak vilket är en mycket bra siffra

Mona Sahlin noterar sin sämsta siffra i en ordinarie mätning sedan hon blev partiledare i mars 2007. Endast 36% av väljarna har ett stort förtroende för henne.

Förtroendet för henne sjunker även hos de egna väljarna, från 70 till 65 procent. Sahlins ”hemmastöd” är det lägsta av samtliga partiledares.

Sex av tio vänsterväljare, 60 procent, har stort eller mycket stort förtroende för Sahlin. Motsvarande siffra för Fredrik Reinfeldt är alltså 90 procent. Bland de borgerliga väljarna är det bara 14 procent som har stort eller mycket stort förtroende för s-ledaren, att jämföra med Reinfeldts 41 procent från motståndarlägret.

Det minskade förtroendet för Sahlin är statistiskt säkerställd.

Så vad tycker ni? Varför är Fredrik så populär och varför tycker så få om Mona, till och med bland hennes egna väljare får hon ju ett väldigt svagt stöd? Vilken effekt får detta på de olika partierna och blocken i ett kommande val?

Källa:
Reinfeldt regerar
Jakob_E:

Så vad tycker ni?


Jag trodde inte S kunde bli mer åt höger och fortfarande kalla sig socialdemokrater än när Persson var ledare, men Mona har rivit alla spärrar. De borde byta namn till Socialmoderaterna.

Jakob_E:

Varför är Fredrik så populär och varför tycker så få om Mona, till och med bland hennes egna väljare får hon ju ett väldigt svagt stöd?


För att hon är helt jävla dum i huvudet? Folk ser bara Reinfeldt vs. Mona när de får en sån fråga och t.o.m. jag har större förtroende för Reinfeldt än för henne.

Jakob_E:

Vilken effekt får detta på de olika partierna och blocken i ett kommande val?


Fler kommer rösta på v & mp.

Spana också in:

Sahlin är ju så otroligt okunnig på många fält, hon gillar att gå i rundgångar och väljer ofta att använda sig av barnsliga argument som påhopp etc. Det ser folk och söker sig istället till en mer stabil person som Reinfeldt, fast han är inte mycket bättre han. En stor hycklare är vad han är och även en riktigt okarismatisk och negativ person. Sverige bör vakna och förtidsransonera dem båda...
Jakob_E:

Så vad tycker ni? Varför är Fredrik så populär och varför tycker så få om Mona, till och med bland hennes egna väljare får hon ju ett väldigt svagt stöd?


Fredrik är tråkig och trygg, det behöver folk just nu.

Mona är en allmän katastrof, (S) borde snabbt skaka fram någon annan partiledare, annars förlorar de valet.
Lounge Act:

tror det blir alliansen som vinner igen, tråkigt nog.


Varför är det tråkigt? Socialdemokraterna har styrt Sverige i princip oavbrutet sendan början på 1900-talet, folk är ändå missnöjda. Jag tycker det vore bra om borgarna för första gången någonsin fick sitta 2 mandatperioder i rad. Sverige är ju trots allt en demokrati har jag hört, konstigt då att ett parti (S) styrt i nästan 100 år.

Tror det vore väldigt nyttigt för (S) att förlora 2 val i rad, då kanske de förstår att det inte duger med en avdankad partiledare och ett halvmesigt sammarbete med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.
Andy91:

Varför är det tråkigt? Socialdemokraterna har styrt Sverige i princip oavbrutet sendan början på 1900-talet, folk är ändå missnöjda.


Som om folk inte är missnöjda på nuvarande regeringen med.

Andy91:

Jag tycker det vore bra om borgarna för första gången någonsin fick sitta 2 mandatperioder i rad. Sverige är ju trots allt en demokrati har jag hört, konstigt då att ett parti (S) styrt i nästan 100 år.


Hur är det konstigt? Är ju som du själv säger en demokrati, och folket tyckte/tycker uppenbarligen mer om sossarna.

Andy91:

Tror det vore väldigt nyttigt för (S) att förlora 2 val i rad, då kanske de förstår att det inte duger med en avdankad partiledare och ett halvmesigt sammarbete med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.


Och det är som sagt skittråkigt, att de inte fattade att de gjorde så osmarta drag innan. Som du säger hoppas jag att de använder hjärnan mer nästa gång.