Forumet - Reinfeldt kan tänka sig regera med stöd från SD

Reinfeldt kan tänka sig regera med stöd från SD

1499 0 34
Det här är en tråd som handlar om Reinfeldt, inte om Sverigedemokraterna.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) utesluter inte ett samarbete med Sverigedemokraterna efter valet. Det framgick i partiledarutfrågningen i SVT igår.

- Det av de två blocken som jag tycker är störst tycker jag ska regera Sverige, sade Fredrik Reinfeldt.

Det vill säga oavsett om regeringen blir beroende av stöd från Sverigedemokraterna eller inte.

Film:

Är dock ingen nyhet direkt. Ända sedan sverigedemokraterna blev någorlunda stora har alla partier fått frågan om de kan tänkas samarbeta med SD i en regeringssituation. Vänsterpartiet och miljöpartiet har varit tydliga från sekund ett att de inte tänker samarbeta med SD, alliansen har hela tiden vägrat svara ordentligt på frågan. Sossarna vet jag faktiskt inte hur de gjort, men enda läget där sossarna skulle kunna tänkas samarbeta med SD är om S + SD är tillräckligt för regering men S + MP + V inte är det, vilket kräver att SD ska vara större än V och MP tillsammans. Mao, det är bara alliansen som kan tänkas samarbeta med SD.

Spana också in:

Blofeld:

vänsterpartiet nazisterna


Liten fyndighetsskola:
1. Se till att ditt inlägg är relevant för diskussionen.

2. Se till att din fyndiga kommentar är relevant för det den berör; t ex är det inte det minsta fyndigt att kalla Fredrik Reinfeldt för en mordisk buddhistsektledare, eftersom han inte har några kopplingar vare sig till sekter, buddhister eller mord.

3. Även om du ser en tydlig koppling mellan global uppvärmning och stalinism så gör ingen annan det; se till att det finns en tydlig koppling mellan din kommentar och det du vill göra dig lustig över.

4. Underdrifter är fyndiga. Tänkvärda liknelser är fyndiga. Absurda överdrifter är inte fyndiga. T ex hade det varit fyndigt att kalla orkanen Katrina "en storm i ett vattenglas," när den kommentaren var relevant, medan det vore synnerligen ofyndigt att kalla Sverigedemokraterna "Hitlerpartiet med judeugn på partikansliet."


Kan du gissa vilka punkter ditt inlägg fallerar på?
Rödingajävel:

Självklart kan ett högerparti tänka sig att samarbeta med högerns mer radikala falanger, knappast som att M och SD står långt ifrån varandra. SD är för M vad V är för S, ett radikalare parti som man anpassar sin politik efter ju större inflytande de får.


SD är vänster, ekonomiskt sett. Jag tror att SD skrämmer M lika mycket som V på den punkten.
lifi:

SD är vänster, ekonomiskt sett. Jag tror att SD skrämmer M lika mycket som V på den punkten.


Nej. SD är samhällsbevarande både ekonomiskt och socialpolitiskt och därmed höger. Vänster hade de varit om deras politik syftat till att flytta fram den arbetande klassens positioner på bekostnad av den ägande. Det SD vill göra är att försvaga arbetarna genom att (bl.a.) luckra upp arbetsrätten, försvaga facket, skicka polisen för att slå ner uppror i socialt utsatta områden, splittra arbetarklassen, stärka religionens inflytande i samhället och trycka tillbaka kvinnokampens och HBTQ-rörelsens markvinningar. De är ett klassiskt reaktionärt parti.

Förövrigt kan du inte koppla ekonomiskt politik fri från övrig politik, de hänger ihop.
"Sd:s arbetsmarknadspolitik
I sverigedemokraterna handlingsprogram står att facket har för stort inflytande i Sverige. Flera förslag och uttalanden från partiet skulle också försvaga både facket och arbetstagarnas inflytande kraftigt. Bland annat vill sd:

• Att lagen som kräver att chefen ska informera dig om förändringar på jobbet (MBL) ska tas bort, särskilt på små företag. Partiet vill i stället införa en ”skyldighet” att informera om förändringar. Risken finns att denna nya MBL blir helt tandlös, eftersom sd överväger att inte ge facket rätt att begära skadestånd, eller rätt att kalla till centrala förhandlingar, om arbetsgivaren bryter mot skyldigheten.

• Förändra lagen om anställningsskydd (Las) och låta småföretagare göra fler undantag i turordningsreglerna om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

• Göra det billigare att säga upp dig på grund av personliga skäl, i alla fall på små företag.

• Förbjuda ditt fack att vidta stridsåtgärder mot företag där facket inte har medlemmar. Partiet tror inte på risken att oseriösa arbetsgivare då kan försöka tvinga dig att avstå från fackmedlemskap vid anställning.

• Inte ha arbetskraftsinvandring, trots Ams beräkningar om att en kvarts miljon yrkesmänniskor kommer att saknas inom tio till femton år. I stället ska du och din familj föda fler barn, jobba uppåt sjuttio och gå in tidigt i yrkeslivet.

• Inte lägga ner pengar på din arbetsmiljö."

http://www.da.se/home/da/home.NSF/unid/F7DB1FB1BF17901AC125739F002B8E80?OpenDocu...
Rödingajävel:

et SD vill göra är att försvaga arbetarna genom att (bl.a.) luckra upp arbetsrätten, försvaga facket


"För något år sedan reviderade partiet sin arbetsmarknadspolitik och försökte attrahera facket till exempel genom att försvara kollektivavtal"

"En hel del av Sverigedemokraternas sympatisörer återfinns bland yngre män utan högre utbildning, ofta med vanliga LO-jobb."

Vet de vad de vill egentligen? De har sagt att de vill höja a-kassan, betydligt, det är ju knappast typisk högerpolitik.

Högerblocket oroar sig bland annat för sveriges finanser ifall SD kommer in i riskdagen, jag antar att den grundas på sverigedemokraternas utspel.

Visst bör allt hänga ihop, men den ekonomiska politiken säger inte alltid så mycket om vad man har för övrig politik, SD är tydligen ett exempel på det.
Vad SD än är så är det i alla fall något, och de kanske försöker kompensera det med höjd a-kassa.

Förövrigt är det inte mycket man hittar på deras egen hemsida.