Forumet - Religiösa har lägre IQ

Religiösa har lägre IQ

7146 2 105

En ny studie visar det som kanske inte är så oväntat - religiösa människor är mindre intelligenta än icke religiösa människor. Studien visar att religion är fördummande.

Detta baseras på en vetenskaplig undersökning som har varit pågående i över tio år och den arbetade om relationen mellan intelligens och religion utifrån 53 av 63 studier. Den baseras på studier som har förts från 1928 till 2012. Desto tidigare ett barn går ifrån religionen, desto större chans har barnet att bli intelligent.

 

SAMMANFATTNING AV STUDIEN:

http://www.independent.co.uk/news/science/religious-people-are-less-intelligent-than-atheists-according-to-analysis-of-scores-of-scientific-studies-stretching-back-over-decades-8758046.html

KÄLLA:

http://psr.sagepub.com/content/early/2013/08/02/1088868313497266.abstract

Åsikter?

Spana också in:


Patrick: Det är en väldigt kontroversiell studie, men att den skulle vara kränkande är naturligtvis inte sant. Det viktiga är ju sanningen. Om något så kan studien visaarrow-10x10.png hur farligt religion är och varför den måste bekämpas.
Världen kan börja med att bekämpa såna människor som dig, de är drf världen är så intolerant emot sina med människor . Tror ingen person här på UM vill höra din JÄVLA SMÖRJA FÖR VI VET REDAN VAD DUU TYCKER OM Religion ! SÅ KÄFTEN !  

oavsett om det skulle vara så eller inte, så är det viktigare att se på vad tro gör för människor och samhällen. Hur den yttrar sig och varför den alltid finns i olika form. Ser perosnligen  inte religioner som ett problem fören det rör sig om fundamentalism, och det är lika skadligt oavsett om den är på religiös, politisk eller någon annan grund.


Patrick: Det är en väldigt kontroversiell studie, men att den skulle vara kränkande är naturligtvis inte sant. Det viktiga är ju sanningen. Om något så kan studien visa hur farligt religion är och varför den måste bekämpas.
Jag håller med helt och hållet, men det är ju ganska uppenbart att det lär tolkas som kränkande av vissa...
Det är ju inte kul att bli kalla mindre intelligent

Det finns exempelvis många forskare och vetenskapsmän (eller kvinnor) som är enormt intelligenta men fortfarande vägrar att överge sin religiösa tro oavsett hur mycket som talar emot deras tro. En del anser ju att desto mer motbevisad,  och desto mer man trots trots detta, desto mer bättre troende är man. Det tycker jag själv är helt absurt. som att säga att om man vägrar se sanningen i vitögat är man duktig.

Faktum är dock att religion knappast kan ses som ett bra redskap för kritiskt tänkande,...

 
Aaron: JÄVLA SMÖRJA FÖR VI VET REDAN VAD DUU TYCKER OM Religion ! SÅ KÄFTEN !

När jag är det minsta kritisk mot religion eller dina snurriga konspirationsteorier då flyter dina känslorna upp i form av väldigt arga inlägg, personangrepp, och CAPS-lock skrivande.

Jag tvingar ingen att läsa tråden. Jag tvingar ingen att skriva i tråden.  Är du inte intresserad - skriv inte i tråden. Jag har rätt att uttrycka mig. Om du ska använda sådant där ovårdat språk och dra ner diskussionen på dagisnivå så tycker jag inte att du ska skriva i tråden alls. Börjar du kasta personangrepp på mig eller någon annan så kan du räkna med repressalier.

Din attityd är inte välkomen. Jag  beundrar människor som inte håller med mig i det jag säger men som fortfarande inte blir helt vilda och kastar ur sig strunt. Det är sånna människor jag vill diskutera med. Inte sånna som dig.

Bespara dig att besvara det här inlägget. Det är offtopic ändå. Ville bara klargöra detta.Aaron:
Världen kan börja med att bekämpa såna människor som dig, de är drf världen är så intolerant emot sina med människor . Tror ingen person här på UM vill höra din JÄVLA SMÖRJA FÖR VI VET REDAN VAD DUU TYCKER OM Religion ! SÅ KÄFTEN !  
Även om han tillhör den där läga iq skalan som inte kommit så långt i sina tankebanor än. Så kan väl du vara bättre och förklara för han:)
är religös och kan säga att jag har träffat väldigt, väldigt dumma ateister också. Men beror på situationen. Inom olika religioner finns kulturer som inte direkt pratar om att lära ut kunskap och de religiösa ägnar sig istället åt att göra andra saker. Men själv tycker inte jag att IQ bedömer hur smart man är eller inte är, jag tycker att man är smart om man kan respektera människor och inte slösa sin tid på att hänga ut olika sorters människor. Man är smart om man kämpar för minoriteter och om man slösar sin tid på saker man älskar. :) gick lite off topic, menmen

Ä


Fkpaw: det är inte så simpelt o svartvitt som du tror att det är. "Är man religiös så är man dum" det handlar väldigt lite om intelligens om man är/eller blir troende o mer på kultur samt hur människan funkar.Hur sammhället man växer upp i ser ut. Och vad dem ledande i kulturen har för åsikter.

Det har jag aldrig skrivit heller. Du lägger ord i min mun.

Det undersökningen visar är att människor med lägre intelligens har större benägenhet att ägna sig åt religion. Att det sedan anses normalt att höra röster i sitt huvud, se väsen, prata med döda människor, och tro att det sitter en osynlig gubbe (religiösa har alltid en benägenhet att vara stensäker på att just deras Gud är Gud) uppe i himlen som styr allt det är nästan ironiskt. Istället är det människor som försöker förklara hur urbota dumt detta är som är ''de mindre intelligenta''. De som inte respekterar religion. Varför ska man respektera sånt tjafs?