Forumet - Religion

Religion

25274 10 630
robinl1997:

Ja (vilken och varför) (Du röstade på detta alternativ)


Gud (kristendomens om man ska behöva vara specifik).
Varför? Varför inte?
Känner mig hemma i den tron.
Känner mig hemma i kyrkan.
Känner mig hemma hos vännerna i kyrkan.

Samtidigt som allt inte är så lätt med tron.
Samtidigt som man tycker att kyrkan är dum i huvudet ibland.
Samtidigt som man tycker att vissa vänner är dumma ibland.

Spana också in:

Är öppen för konceptet

"...det är uppenbart av den förvirring alla dessa människor rör sig i när de skall följa sina beräkningar och de enfaldiga resonemang de begagnat sig med för att göra det och den oreda de befinner sig i, att det är tack vare guds allsmäktiga försyn, stor tur och havets vidd som det inte uppstår fler missöden än det gör..."
Samuel Pepys 1683
robinl1997:

Ja (vilken och varför) (Du röstade på detta alternativ)


Jag tycker egentligen att frågan är felformulerad, det är en detaljsak som egentligen inte påverkar om man läser min förklaring, så jag röstar så som jag vill förstå frågan själv.

Jag är kristen och jag tror på Gud, samme som alla kristna bekänner sig till i t ex. den Apostoliska trosbekännelsen (jag bekänner även resten av denna bekännelse). För mig är det skillnad mellan att tro på en religion och att tro på Gud, religionen för mig omfattar alla efterkonstruerade traditioner, den omfattar hela organisationen osv. Jag är en del av religionen, men det är inte religionen i sig jag tror på. Jag instämmer nog i det Xisco skrev, dock tror jag också därför att jag tror att Jesu lära är sann och riktig. Jag tror utifrån min erfarenhet av Guds inverkan i mitt liv. Det tillkommer nog lite mer på sätt och vis, men i lite korta drag något som detta :)
Afik:

There is no evidence!Varför skulle jag tro på någon gud?


Romarna 1:20
” Ända sedan tidens början har människorna kunnat se jorden och himlen och allt som Gud har skapat, och de har känt till hans existens och väldiga, eviga makt. Därför finns det ingen ursäkt!”

Psalm 104:24
"Hur många är inte dina verk, O [JHVH] Gud! Med vishet har du gjort dem alla.
Jorden är full av vad du har frambringat."

Uppenbarelseboken 4:11
"Du är värdig. JHVH, ja vår Gud, att få härligheten och äran och makten, därför att du har skapat alla ting, och på grund av din vilja var de till och blev skapade."