Forumet - religion är dåligt

religion är dåligt

469 1 17

Jag tycker att religion är dåligt för att de hjärntvättar människor med onödiga ritualer och gudar som de inte finns någon vetenskaplig förklaring på att dom finns, krig startas av religioner som vill ta över eller sprida t.ex. kristendomen. Oskyldiga människor och djur dör och liv förstörs av religion. Sverige är ett av dom bästa länderna att bli född i för att vi är klassat som ett atheistiskt land, de medföljer inget bråk mellan religioner och Sverige är ett av dom friaste länderna i världen.

I grund och botten borde människor ha friheten att leva som de vill, så länge det inte skadar någon annan. En grundläggande demokratisk rättighet är religionsfrihet. Jag förstår att ens tro är någonting man väljer. Men att man väljer att vara religiös betyder inte att man borde ta hur mycket fördomar som helst. Man möts ganska ofta av attityden att religiösa är hjärntvättade dumhuvuden som moralpredikar och bestämmer över andra. Det tycker jag är lika illa som att man på avpixlat målar upp bilden av att araber är kriminella och primitiva, eller att man säger att bögar är fjollor.

såsom segregationen av invandrare skapar främlingsfientlighet, tror jag att det är negativt att man skapar ett vi och dem-tänkande när det gäller r

Spana också in:


Bakric: Nä det är klart att ett icke-levande ting inte kan bära ansvar i ordagrann bemärkelse, men det betyder inte att religionen som medel inte har del i händelserna.
Jo. Ideologier tjänar samma syfte. Så fort det finns en tanke är någon redo att slåss för den, eller som det ofta är, låtsas att slåss för den.

Lífþrasir: Men när en stor värdegrund i religionen är "De som tror på det här är bättre än alla andra/De enda som förtjänar bra" som i den judiska/kristna läran så kan man nog faktiskt beskylla religionen allt helvete anhängarna utsätter folk för

Var står det att det är såhär?
har aldrig hört detta predikas i någon kyrka jag varit i eller sägas av någon kristen vän/bekant jag har.

Xisco: Var står det att det är såhär?
Torah och Talmud tar upp det rätt friskt.

Xisco: har aldrig hört detta predikas i någon kyrka jag varit i eller sägas av någon kristen vän/bekant jag har.
Jag är inte självplågare nog att faktiskt läsa igenom bibeln, men ex. allt som nämner egypten, babylon eller soddom och gomorrah går ut på "Ni följer inte vår tro, var redo för undergång"

Xisco: T.ex?
Judarna är guds utvalda folk, det implicerar att alla andra spelar mindre roll, att sedan böckerna är skrivna på hebreiska och öppnar upp för hur många jävla tolkningar som helst, leder till såna som: http://en.wikipedia.org/wiki/Yitzhak_Shapira

Xisco: Handlar snarare om att de tillbad avgudar och inte att de var sämre människor för det.
Implicerar inte "avgudar" någonting dåligt? Och var jehovah schysst mot dem pga deras tro?