Aviseringar
Rensa alla

Reptil


Ämnesstartare

Hej tänk mig skaffa en ödla lepardgecko eller ögonfransgecko vilken är bäst  och finns det någon affär nära Blekinge som  säljer i butik  eller levererar 


   
Citera

Leopardgeckos är ganska fina, men ögonfransgeckos ser så mycket coolare ut. Aldrig haft en ögonfrans, men hade en leopard. Vet därför inte om det finns några skillnader i beteende och så. Om du går på utseende dock, skaffa en ögonfransing de är fett coola!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tänkte ha båda efter hand  Rullar ögonen


   
SvaraCitera

En ögonfransgecko kostar väl en 500 kronor. Varför inte skaffa en vanlig katt? De skänks väl nästan bort. Men det förutsätter naturligtvis att du kan sköta en katt. Men sköter du en katt väl kan de bli dryga 20 år gamla. En ödla är ju inte skapt för att leva i en lägenhet!

Roligare att gulla med en katt än med en ögonfransgecko. Mycket glad

resizedimage800533-billgulla2.jpg


   
SvaraCitera

v Det kan ödlorna också bli.

politisk realist: en katt väl kan de bli dryga 20 år gamla. 


   
SvaraCitera

WhaleTrail: Det kan ödlorna också bli.

Jag ser nog i första hand djur som människan har i sitt hem som ett husdjur dvs ett djur som ungefär lever på samma villkor som människan. Där platsar både hund och katt väl in. Dvs det finns en "själslig" kommunikation mellan människan och husdjuret. Den kontakten saknas med många udda levande varelser som människan drar in i sina hem som ormar, fiskar, ödlor mm. Trots att jag inte är någon större råttälskare så tror jag tom att människan har större utbyte av en råtta... än en ödla. Men det är bara en ren gissning från min sida.

Tror säkert att en ödla kanske kan bli 20 år i vilt tillstånd under gynnsamma förhållande. Frågan är väl snarare om TS skaffar en ödla idag om han verkligen har den kvar år 2040? Om ödlan blir sjuk, fixar i så fall en vanlig veterinär att behandla den?


   
SvaraCitera

Min erfarenhet med ögonfransgeckos är att de är en bra reptil för nybörjare om man t.ex ska skaffa sin första reptil


   
SvaraCitera