Forumet - revolutionära krafter inom sveriges vänster

revolutionära krafter inom sveriges vänster

3049 0 114
liberala värderingar vinner allt större mark, konsumtionshetsen ligger på topp och ekonomin är nutidens gud till vilken blodsoffer krävs i form av nedskärningar. media består till största delen av moderata och liberala tidningar som helt utan motpoler tillåts sprida sitt budskap till alla hushåll. det har aldrig sett mörkare ut för vänstern.

sverige har idag ingen rörelse som klarar av att stå emot denna backlash som tillåts styra vårt samhälle. popvänstern har växt fram, men den är inte verkligt insatt. vänsterpartiet erbjuder ingen förändring och sossarna har inte gjort det sedan 30-talet.

den autonoma rörelsen växte fram under 90-talet och lyckades tränga ut den växande fascismen ur städerna med lyckade aktioner. dock verkar dess intresse ha svalnat, trots att det behövs en fortsatt kamp på ett bredare plan.

organisationer som revolutionära fronten har en reell agenda, dock är deras ideologier helt arbetarcentrerade och har ingen plats för den del av befolkningen som identifierar sig själv som "medelklass".

trots att vår värld just nu håller på att förändras när övervakningssamhället växer sig starkare så finns det ingen som försöker stoppa det. försvaret övervakar våra kommunikationer, privata aktörer vår internettrafik och polisen våra gator. eu bygger upp murar kring sin framtida superstat och fingeravtrycksregister utökas. polisen kan identifiera dig utifrån dina sneakers(!) och spåra dig genom din mobiltelefon.

kampen borde ha fortsatts redan på 30-talet och snart är det för sent.

jag förespråkar väpnad kamp. jag är inte intresserad av parlamentarism och liberalernas "dialog". jag är trött på att studera filosofiska tänkare vars planer aldrig har nått längre än till ritbordet; jag vill istället väcka den slumrande rörelsen, tvinga tillbaka liberalerna och skapa förändring.

jag är fullt medveten om att ungdomar.se kanske inte är det bästa forumet, men jag vet att det finns många som häller med mig och jag vill höra era åsikter: "vad bör göras?"

Spana också in:

Wanking BC:

Hur har du tänkt att denna väpnade kamp ska gå till?


jag anser att det enklaste sättet är att sakta höja militansen bland befolkningen i stort genom att som en grupp individer gå in i demonstrationer och uppviglar. man är de som först kastar sten på polisen, de som krossar fönsterrutor och på det viset sakta gör kravaller till norm istället för demonstrationer. när (om) man har lyckats med detta så höjer man den ännu ett snäpp genom mindre politiskt våld mot ekonomiska institutioner som t.ex. banker. sen fortsätter man på det viset. ifall man direkt börjar att spränga bomber och skjuta poliser så kommer man inte att vinna något stöd.
iosib:

antagligen mer fascistromantik...


...nej, bara ett påpekande om att militarism är ett i allra högsta grad förekommande drag bland fascistgrupper genom historien, och ett som du överträffar mig i med rätt stora längder! [y]

och nej, våld är inte något markant annolunda bara för att det används av en begränsad del av folket, till skillnad från om det används av en nations militär- eller polismakt. faktiskt.
mörknäs:

...nej, bara ett påpekande om att militarism är ett i allra högsta grad förekommande drag bland fascistgrupper genom historien, och ett som du överträffar mig i med rätt stora längder!


ok, just det jag förespråkar har bakunin skrivit om. sedan är det en allmän anarkistisk idé att förändra samhället genom att höja militansen inom det.

mörknäs:

och nej, våld är inte något markant annolunda bara för att det används av en begränsad del av folket, till skillnad från om det används av en nations militär- eller polismakt. faktiskt.


den meningen förstod jag faktiskt inte.
iosib:

ok, just det jag förespråkar har bakunin skrivit om. sedan är det en allmän anarkistisk idé att förändra samhället genom att höja militansen inom det.


detta har jag heller inte ifrågasatt.

iosib:

den meningen förstod jag faktiskt inte.


anarkister brukar kritisera det upplevda våldsmonopolet för att det är odemokratiskt. ännu en begränsad grupp som tar till vapen, som inte folket överhuvudtaget kan påverka, är inte mer demokratiskt. om sedan slutresultatet är det är ju definitivt helt och hållet ovidkommande, om våldsmonopolet i sig är fel, då du håller mycket hårt på rena principsaker i andra sammanhang. det är märkligt att du inte ser denna uppenbara självmotsägelse som en ideologisk synd.
iosib:

piratpartiet är ett liberalt parti utan en egentlig partiplan. det verkar bestå av den bortskämda generation (tänker på min bror) som har fått allt serverat och som inte kan hitta något riktigt att engagera sig i.


iosib:

jag är inte intresserad av debatter angående definitionen av vänsterns åsikter.


Jag måste ändå påstå att du är rätt duktig på att inte svara vettigt så fort någon talar emot dig.
mörknäs:

detta har jag heller inte ifrågasatt.


nej, jag ville bara påpeka det.

mörknäs:

det är märkligt att du inte ser denna uppenbara självmotsägelse som en ideologisk synd.


jag är allmänt trött på ideologier just nu, jag vill hellre åstadkomma något. att jag sedan anser att polisens våldsmonopol är felaktigt beror snarast på vad de försvarar. ifall polisen har rätt att försvara äganderätten så borde jag ha rätt att försvara t.ex. integriteten.