Forumet - Reza Pahlavi for the next president of Iran!

Reza Pahlavi for the next president of Iran!

1290 0 23
Reza Pahlavi, kronprins av Iran är den äldste son till den avlidne
Kejsaren av Iran Shah Mohammad Reza Pahlavi och hans
Shahbanou eller gemål, Farah. Han var kronprins av Iran tills den iranska revolutionen 1979.

Sedan den Iranska revolutionen 1979 har Reza Pahlavi använt sina framträdande ställning som en iransk utomlands att kämpa politiskt för mänskliga rättigheter, demokrati, och enighet bland iranier i Iran och utanför den. På hans hemsida han kräver en åtskillnad mellan religion och stat i Iran och för fria och rättvisa val "för alla frihetsälskande individer och politiska ideologier"

Han uppmanar alla som arbetar för en demokratisk dagordning att arbeta tillsammans för ett demokratiskt och sekulariserat iranska regeringen.
Pahlavi har använt framträdanden i medierna för att uppmana Irans teokratiska regering att acceptera en folkomröstning att användas oberoende kontrollerbara internationella standarder och mekanismer för observation.

Han har också uppmanat iranierna att inleda en kampanj för fredlig civil olydnad, börjar med icke-deltagande i valen av den islamiska republiken (val han uppfattar som "odemokratiska"), följt av fredliga demonstrationer och strejker. Han är dock en uttalad motståndare till all utländsk militär intervention för regimskifte i Iran, i tro att det iranska folket själva har makt att åstadkomma förändring i deras statliga systemet och samhället.

Stöd Reza Pahalvi för ett demokratiskt Iran!
http://www.rezapahlavi.org/

Capelon:

Stöd Reza Pahalvi för ett demokratiskt Iran!


Patetiskt. Hans pappa var som mullorna i Iran nu, bara något bättre. Även han fängslade, torterade oliktänkande. Men visst, man väljer inte sin pappa, MEN, han har inte ens sagt att han tar AVSTÅND ifrån det hans pappa gjorde. Det är där felet är.

Visst, han kan snacka om mänsligarättigheter bla.bla.bla, det gjorde mullorna också innan de kom till makten.

Spana också in:

Capelon:

Stöd Reza Pahalvi för ett demokratiskt Iran!


Du skojar med mig? Shahen var inte mycket bättre än mullorna. Det var som sagt dom som tog ifrån Iran sin demokrati med hjälp av USA.

Shahen torterade, fängslade, avrättade etc etc... Han slösade Irans pengar på sig själv och sina löjliga parader. Han va en diktator.
Och du tror seriöst att någon (förutom USA) kommer stödja en diktators son? Tro mig, ifall du hade sagt det här i Iran, så hade du blivit nersparkad av både mullorna och demonstranterna.
Pepparkaksgubbe:

Varför skulle USA stötta honom om han är likadan som mullorna?


För att USA stöttade Shahens regim. Shahen hade väldigt goda kontakter med västvärlden.

Tror du USA eller västvärlden bryr sig om hur folket i Iran har sig? Det är bara skit snack. Dom tänker endast på sitt eget bästa. Varför har västvärlden så goda relationer med tex. Saudiarabien där kvinnor inte har några rättigheter och där icke-troende människor/homosexuella blir avrättade?
KannibalKocken:

För att USA stöttade Shahens regim. Shahen hade väldigt goda kontakter med västvärlden...(allt gick inte att citeras)


Okey.

fistforfight:

Det finns onda diktatorer och det finns användbara diktatorer... Fadern införde ju sin diktatur med hjälp av CIA.


Jasså? Usa verkar smidigt vara med i nästan varenda problem som skapats i världen [tard]
KannibalKocken:

Dra åt helvete! Det är Shahens fel att Iran ser ut som den gör! Shahens och mullornas tid är över. Demokratins tid är inne för det iranska folket!


Verkligen.

Och som sagt, USA:s inblandning har varit en av de största orsakerna till att Iran ser ut som det gör idag. Exempelvis genom Operation Ajax 1953, men de spelade även en roll i det Iran-Irakiska kriget.

Capelon har dessutom bara skrivit skit hittills på det här forumet, vilket får mig att betvivla att det här vore ett dugg bättre.

Jag är inte speciellt radikal men det är rent sinnessjukt att människor inte reagerat värre när det gäller vad USA gjort de senaste 75 åren. Det finns inte något annat land som kan öppet mörda civila, krossa demokratiskt valda regeringar, föra extremister till makten och sedan åka dit - totalförstöra landet och hävda att man gör det för folket, samma folk som samma politiker förde till makten några år innan etc etc i all evighet... Och ändå fortsätta ha världens förtroende.