Forumet - RFSUs kampanj: Har du haft sex utan samtycke?

RFSUs kampanj: Har du haft sex utan samtycke?

7682 0 52
I samband med RFSU:s kampanj Vill du? har ämnet samtycke hamnat på tapeten här i forumet. Det är ju någonting så självklart egentligen; att båda tydligt ska vara med på sexet, men ändå verkar det vara ganska vanligt att sex sker utan tydligt samtycke.

Har du haft sex utan samtycke? Antingen att du själv ej samtyckt eller att du inte känt av att den andre gjort det. Under vilka omständigheter, i så fall? Har det varit för att du inte vill göra den andre besviken, för att du redan satt igång och inte vågar avbryta mitt i eller för att du känt dig hotad till exempel? Känner du någon som haft sex utan samtycke? 

Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering

Har du haft sex utan samtycke?

Spana också in:


rbb: Såvida tjejen inte gör motstånd tar jag det som ett ja. Hjärta
Nachac: Detta gör dig dock allra minst till en potentiell våldtäktsman, men det är ju ingen överraskning.
Menar du Nachac att vi alla ska behöva vara superempatiska för att märka av alla mikroskopiska tendenser till ovilja? Är det inte upp till varje individ att faktiskt visa vad man vill eller inte vill?

Nachac: Om anser att man behöver vara superempatisk för att veta om den andre personen vill ha sex med en eller inte bör man definitivt inte göra det utan ett verbalt godkännande.
Människor som ångrar sig först dagen efter vet inte ens själva om de egentligen vill eller inte så då är det ännu svårare för den andre att veta.

För övrigt finns det även här en skala, det är inte 0% eller 100% kåthet och vilja att ha sex.