Forumet - RFSUs kampanj: Vågar du säga till om något inte känns bra under sex?

RFSUs kampanj: Vågar du säga till om något inte känns bra under sex?

4675 1 20
Hej allihopa!

Utefter vårt braiga samarbete med RFSU skapar jag denna diskussion, kolla in samarbetet här:
http://ungdomar.se/villdu


Jag tänkte att vi kunde diskutera lite hur ni ställer er till att kommunicera med er partner under samlag, t.ex. om något gör ont under sexet eller inte känns bra. Vågar ni säga det till er sexpartner? Varför/varför inte? Hur säger/visar ni det?

Inspirationen kommer ifrån denna video av RFSU:

Tycker ämnet är bra att belysa eftersom kommunikation oftast gör sexet bättre. Man kan undvika att fortsätta med något som egentligen inte ens är skönt. Vilket ju sex ska vara. Det är viktigt.

Vågar du säga till om något inte känns bra under sex, t.ex. om något inte är skönt?

Senast ändrad 31 Mar 2015, 23:13 av Lounge

Spana också in:


Lounge: Vågar ni säga det till er sexpartner? Varför/varför inte? Hur säger/visar ni det?
Jag har lätt, nuförtiden, att säga det till någon man känner förtroende med. Men det har inte alltid varit så.. och det skulle nog kännas motigt att säga det till någon som jag ej kände så bra. Vill inte kränka personen på något sätt. Få den att känna sig dålig, typ. Men sedan kan jag väl använda subtila grejer som "jag tror inte det går" eller ta bort handen och lägga den någon annanstans t.ex. Borde nog tänka mer på mig själv och mitt ibland ledsna könsorgan efter samlag, haha.
För mig tar det nog en stund innan jag är bekväm med det, eller kanske det var så förut, jag har ju ändå hunnit växa upp väldigt mycket de två senaste åren.

Men har varit med om att jag tvingat mig igenom saker jag verkligen inte ville. Jag vet inte vad som var värst, att jag försökte fast det kändes i hela kroppen att jag inte borde,  eller att min partner fortsatte pusha fast jag grät.
Det känns på något sätt väldigt ungt och Sverige aktigt att inte säga ifrån. Såklart händer det överallt men jag tycker det är typiskt mellanmjölks sverige att inte våga säga ifrån i allmänhet, för man är rädd för att såra personen. Jag tycker att det är personen som tar emot "kritiken" som är mest utsatt på något sätt. Nu inser jag att jag inte vet vad jag snackar om längre för jag bara lallar runt i cirklar, hejdå Zzzz