Forumet - Rika människor

Rika människor

16293 3 348

Jag förstår inte vad folk har emot sk rika människor? Ofta kallas dem rika för överklass-snobbar osv med en negativ ton och jag kan inte förstå varför det ska vara så? Har "rika" människor gjort något fel? Deras förmögenhet har de oftast tjänat ihop själva och då är dem fan värda att få njuta av det. Alla i sverige har chans att tjäna ihop mycket pengar genom plugg och vidareutbildningar, vill man inte plugga så får man skylla sig själv att man inte kan ha lika väl ställt som något som har pluggat minst 8 år efter nian.

Jag orkar inte med alla som klagar på rika människor längre. Inget samhälle skulle kunna gå runt om alla skulle få lika mycket lön oavsett hur mycket/lite den har utbildat sig.

Spana också in:


Carolineelisabeth95: Jag förstår inte vad folk har emot sk rika människor?

Fattiga människor är hatiska gentemot rika människor eftersom de har något som den fattiga saknar, simple as that. Att man som rik automatiskt har "störning" är såklart bara skitsnack, finns lika många egoistiska fattiga som det finns egoistiska rika.

Ja, i Sverige har alla faktiskt en chans att utbilda sig, vi har inga fasta samhällsklasser och att studera är gratis. Dock har vissa sämre förutsättningar.