Forumet - Riktigt stöd för kinesiska!

Riktigt stöd för kinesiska!

2546 0 34
Hej

Kan vi inte få ett riktigt stöd för kinesiska tecken på forumet? När man skriver blir en del tecken till stiffror or andra krumelurer typ :
祝大家万事如意!学习Ű ; 27;步!合家欢乐!身体健 24247;!事事顺心!笑口常开 ; ;!心想事成!
好事连连,好梦圆圆!ñ 80;年有余,岁岁平安!春 39118;得意,大展鸿图

Det är meningen att det bara ska vara tecken i den texten, men av någon anledning blir det siffror och annat av en del tecken...

Spana också in:

Jag har pushat för unicodestöd i ett eller två år nu, erbjudit mig att skriva stödet åt dem, och till och med skrivit ihop ett förslag på ersättning till den buggiga skitkod i deras värdelösa kodbas som orsakar problemet. Svaret har varit att konsekvent ignorera alla buggrapporter och lösningsförslag.

Det är fullkomligt patetiskt att de inte klarar av något så enkelt, speciellt med tanke på att det är svårare att ha sönder unicode än att få det att fungera, och det är tragiskt att inkompetenta trähattar som Danling m fl får behålla sina jobb.

EDIT: ...och folk som Milton P som inte förstår problematiken med Unicode bör nog hålla sig utanför diskussionen för att undvika att skämma ut sig mer än de redan gjort. (Hint: unicodestöd innebär mycket mer än kinesiska.)
AlphaMale:

Kan vi inte få ett riktigt stöd för kinesiska tecken på forumet? När man skriver blir en del tecken till stiffror or andra krumelurer typ :


Får jag fråga varför i hela världen vi ska ha stöd för kinesiska på forumet? Vem vill se dig spamma en massa kinesiska tecken som ingen förstår?
Hampie:

För att unicode är en bra standars - av fler anledningar än just kinesiska.


Absolut. Man kan ha mycket nytta med Unicode. Men kommer nyttan att används på UM? Hur ofta skriver folk att de behöver hjälp med svåra matematiska uppgifter?

Hampie:

Andra människor som pluggar kinesiska, kanske?


Både du och jag vet att unicodes alla olika varianter av tecken kommer missbrukas exakt ÖVERALLT.
Kacki:

Både du och jag vet att unicodes alla olika varianter av tecken kommer missbrukas exakt ÖVERALLT.


Man kan infoga bilder i sina inlägg och du förespår att folk kommer missbruka unicode? Det känns verkligen som världens sämsta anledning att inte ha det.

Kacki:

Absolut. Man kan ha mycket nytta med Unicode. Men är den sån nytta som används på UM? Hur ofta skriver folk att de behöver hjälp med svåra matematiska uppgifter?


Vill mig minnas att UMIT på sin sida skriver att UM5 kan översättas till alla möjliga språk: att göra det utan unicode är inte i närheten så bra som att faktiskt göra det med unicode. Bara ÅÄÖ kan ju se sjukt sabbat ut om man väljer fel charset.
Hampie:

Man kan infoga bilder i sina inlägg och du förespår att folk kommer missbruka unicode?


Ja, och att kunna infoga bilder missbrukas också ganska ordentligt. Ett exempel är att titta i den andra tråden som handlar om UNICODE

Hampie:

Det känns verkligen som världens sämsta anledning att inte ha det.


Då får du tycka det. Du får väl helt enkelt se om ni nu inför Unicode. Tyvärr befarar jag att jag kommer bli tvungen att säga;
"- Vad var det jag sa?"
Kacki:

Du får väl helt enkelt se om ni nu inför Unicode. Tyvärr befarar jag att jag kommer bli tvungen att säga;
"- Vad var det jag sa?"


Men du är ju verkligen trög bortom mänsklig fattningsförmåga! Att spamma CP-tecken går alldeles utmärkt redan nu. Vad sägs om 卍 eller 強姦 till exempel?

Det som inte går, är att använda Unicode på ett vettigt sätt. Ser du folk spamma Unicode överallt i dagsläget? Det gör inte jag. Den enda användning av Unicode som kommer att öka är den legitima, och jag kan inte se annat skäl till att du motsätter dig det än ren okunskap. Eller retardation, med tanke på att jag och flera andra gång på gång förklarat situationen för dig.
KID_IS_BACK:

Men du är ju verkligen trög bortom mänsklig fattningsförmåga! Att spamma CP-tecken går alldeles utmärkt redan nu. Vad sägs om 卍 eller 強姦 till exempel?


Och du verkar ha en allvarlig personlighetsstörning. Sök hjälp för det istället för att leka cool på internet. Alla delar inte dina otroligt nördiga IT-åsikter. De får du och din sort gärna hålla för sig själv. Det är helt otroligt vad du lägger ner själ i UM. Har du inget bättre för dig än att låtsas vara administratörernas överhuvud?

Att du inte kan släppa detta är riktigt intressant för mig. Det visar bara mer och mer att jag har rätt i allt vad jag tycker och skriver om dig. Att du är vad man kan kalla för datorvärldens riktiga BONDTÖLP.

Jag tackar gud, min mamma och min pappa för att åtminstone jag har ett liv.