Forumet - Risker med självsvält

Risker med självsvält

3347 0 70

Spana också in:

Efter min ätstörning så har jag haft allvarliga magproblem som jag kommer få leva med hela livet. Jag måste även fara till sjukhuset lite då och då, få en slang uppkörd i röven pga. att min tarm är totalförstörd. Jag trappade nästan allt mitt hår, svimmade och fick ful färg på huden dvs. jag såg väldigt ovårdad och sliten ut. Med ett BMI på 14,2 blev jag inlagd och tvångsmatad.
Benskörhet, hår som lossnar, torr hud, hårväxt på övriga kroppen, du fryser ända in i märgen (bokstavligen), försämrat immunförsvar, depression, dödslängtan, egoistisk mm.

Antar att det var såna saker du ville ha reda på och inte de självklara att man dör i längden och blir äckligt smal.
saromosh:

försämrat immunförsvar


Det är ej säkert att man får försämrat immunförsvar. Jag har haft ätstörning uns, men inte hade jag färsämrat immunförsvar, utan snarare bättre än andra som inte har någon ätstörning då jag aldrig var sjuk medans de som ej hade ätstörning kunde vara sjuk 1-2 gånger om året med förkylning, men inte ens en mindre förkylning fick jag.
Zandra_K:

Till och med att gå utanför dörren är ju en risk vare fast man är fullt frisk. Så riktigt så kan man ju inte tänka!


Du kan inte jämföra det så. Självsvält medför inget positivt utan bara risker. Att gå utanför dörren är en nödvändig risk man får ta för att kunna leva ett normalt liv.

Man kan inte börja röka med argumentet att det minsann är lika farligt att köra bil.
Zandra_K:

Ska man tänka så, så finns det risker med allt ju! Till och med att gå utanför dörren är ju en risk vare fast man är fullt frisk. Så riktigt så kan man ju inte tänka!


Ja men nu var det så att TS frågade efter risker med ätstörningar, och därav uppgav jag vad jag själv drabbades av iom självsvält.
Zandra_K:

Det är ej säkert att man får försämrat immunförsvar.


Nej, men risken är ju märkbart större. Bara för att du lyckades undvika det betyder det inte att inte 90% av alla andra får det.

Du får störd självuppfattning och kommer tycka att du är fetare än när du började svälta. Anorektiker på 30 kg kan stå och skrika att de är överviktiga. Fruktansvärt.

Depression har många nämnt, värt att nämna en gång till. Du lär svimma, frysa, naglarna bryts, håret faller av, sexlusten försvinner, magen mår skit, dålig självkänsla osv. osv.