Forumet - Rockens död

Rockens död

248 0 24

Spana också in:

mainstream idag (80 talet och fram) är inte direkt samma som det var förr. så ja, mainstream rock har väl "dött" i samband med guns n roses och annan skit, men samtidigt var det 80-talet den mest intressantaste rocken tog fart, typ, iallafall med sina rötter i rock.

liksom, mainstream har en annan betydelse idag då det associeras med no-talent punks hey mtv. mainstream på 60-talet kunde väl egentligen sträckas från zappa till beatles, med en mycket positivare klang.
Finns väl hur många som helst som spelar bra rock idag. Att de syns mindre beror väl på att folk har allt sämre musiksmak tyvärr.

Ett riktigt bra band från Sverige är Hardcore Superstar. De fick ju en massa beröm av självaste Nikki Sixx när var förband till Motley sist.

Det band som håller rockens fana högst nu är utan tvekan Tenacious D. go KG and Jables!!!
Beror helt på hur låst man är i sin musiksmak i min mening. Om du bara lyssnar på 80-tals rock så: japp, det görs inte mycket rock i den stilen nu för tiden, i alla fall inte av nya band. Det handlar helt enkelt om att kunna bredda sitt musikspektrum, för mig är det tyngre metal och Prog-rock som givit mest utdelning vad gäller nya band :).
Run Riot:

Det är ändå närmre mellan Bon Jovi och The Animals än vad det är mellan Bon Jovi och allt vad skitbanden heter idag.


Verkligen. Totalt. Fel.

80-talet har väl aldrig varit så närvarande i musiken sedan... 1987? Artister som Air, Fibes, Oh Fibes!, Strokes, Daft Punk, Skansros, Bat for Lashes, Pete Doherty är alla så extremt tydligt inspirerade av 80-talet både musikalistiskt och utseendemässigt att en Cars-skiva från 1987 som jag köpte på loppis lika gärna skulle ha kunnat vara Airs nya.

Dessutom är det ju kvalitetsmässigt inte någon skillnad alls mellan band som Europe och Bon Jovi och nyare förmågor som Poodles och Heat.