Forumet - Rödgröna överens om datalagring

Rödgröna överens om datalagring

94 0 7
http://www.idg.se/2.1085/1.293863/rodgrona-overens-om-datalagring

Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna är nu överens om att datalagringsdirektivet ska införas i svensk lag. MP och V är fortsatt negativa, och nu talas det om kortare lagringstider än tidigare.

”Eftersom direktivet är beslutat i EU följer det dock av Sveriges förpliktelser som medlemsland att genomföra detta i svensk lagstiftning”, skriver partierna i ett gemensamt uttalande.
Sheriffen:

”Eftersom direktivet är beslutat i EU följer det dock av Sveriges förpliktelser som medlemsland att genomföra detta i svensk lagstiftning”, skriver partierna i ett gemensamt uttalande.


Ytterligare förtydliganden från MP:

Vi är tvingade att genomföra lagstiftning från EU.

Vi kommer aktivt jobba för att lyfta frågan inom eu och för att överklaga den. Vi tror inte förslaget skulle gå igenom om det gjorts idag i EU, då situationen är annorlunda från tiden då förslaget lyftes från början.

Vi är djupt kritiska till allt inom datalagring och vill inte ha med det att göra.

Spana också in:

Stringburka:

Är vi? Är inte det ännu en av de frivilliga reformerna som politikerna säger är ett måste?


Nej, telekompaketet var ett sådant, det här målet har vi redan väntat med i några år och det har varit i domstol och vi har förlorat och fått vite på det. De enda eu-direktiv vi lyckats få undantag i är ett gällande vattenledningar(?) som var en väldigt liten grej, och gällande EMU. Är vi med i EU är vi tvingade att genomföra det. Lite därför vi är ett eu-kritiskt parti, de tvingar ju på massa konstiga lagar och gojs som de inte alls borde få bestämma över.

Stringburka:

Och dessutom: Vad händer annars? EU kan ju inte ens utesluta oss så vad skulle hända rent praktiskt?


Ja, jag skulle gärna se att vi hade en mycket mer aktiv motståndspolitik i EU och faktiskt vågade skaffa lite ryggrad, tycker miljöpartiet också men tyvärr inte vår sittande regering eller sossarna. Hur MP röstar i frågan har dock inte så stor påverkan, men som sagt, MP kommer inte rösta för datalagringsdirektivet och har inte sagt att vi kommer göra det heller, men ska vi ha det ska det vara en lag och inte en förordning som regeringen och bodström tycker(vilket gör det lättare att upphäva) och så korta lagringstider som möjligt, tills vi lyckats avskaffa det, det var i princip det uttalandet innebar, dock drog bodström det lite längre och sa massa saker som vi inte kommit överens om. åh, den mannen </3