Forumet - Rödpunkt eller holosight?

Rödpunkt eller holosight?

2778 0 20
Hallå!

Ska köpa nytt sikte till AS(airsoften) och funderar på antingen ett nytt aimpoint rödpunktssikte (som jag har nu) eller ett holosikte. Har ni någon erfarenhet av holosights? Har hört av lite folk att det skulle finnas problem med de civila varianterna. Vad tycker ni?

och förvandla snälla inte detta till en AS diskussion :P Jag har skjutit med riktiga vapen men det är inget jag vill köra milsim med ^^

MVH Z

Spana också in:

Mest beror det ju på vad du vill ha. Båda är ju parallaxfria, vilket menar att du oberoende hur du ser in i siktet träffar du ( till skillnad från t.ex. kikarsikten).
Att Holografiska har oftast en cqc-ring (för att förenkla snabba skott), vilket jag tycker är onödigt. Sedan anser iaf jag att själva elektroniken sitter säkrare på de flesta rps.
tradet:

Varför tycker du holo är bättre då?


"Ett holografisk sikte är inte att förväxla med ett traditionellt rödpunktssikte utan är ett lasersikte där ett riktmedel återges på skärmen/okularet . Denna teknik gör att siktet är helt parallaxfritt vilket innebär att skytten inte behöver se exakt i centrum av okularet för att träffa rätt. Med ett holografiskt sikte på ditt vapen har det inte någon betydelse vilket av dina ögon som är dominant eller om du har alternerande dominans, du kan med ett sådant sikte alltid skjuta med båda ögonen öppna och behöver inte heller tänka på hur ett störningsljus påverkar resultatet som vid skytte med traditionella öppna riktmedel."

http://forum.soldf.com/lofiversion/inde ... 18255.html

Så tydligen ska det vara lite bättre, dock ingen enorm skillnad. :)
Rödpunktsikten (iaf samtliga dagens) är parallaxfria. Enda gången jag skjuter med enbart ett öga, eller ens öppnar främre locket är på avstånd >200m.Största skillnaden mellan riktiga holosights och vanliga RPS är sättet de visar siktet. Holosights skickar ett hologram av ett hårkors (eller ännu vanligare, en siktesring med en precisionspunkt i mitten), mot en RPS där en diod avger ljus mot glaset.

Jag har skjutit med en hand (som också var fel hand), fel öga och liggande på rygg, och endå fått helt godkända träffar på en helfigur, då såg jag pricken i övre högra hörnet av mitt RPS.
tradet:

Dock är 3X jävligt rolig att talla på, lekt med en sådan på en HK416, dock blir punkten lite större :)


Hehe, såg att du nämnde det i en liknande tråd på flashback :).

tradet:

RPS brukar ju vara den normala förkortningen när man talar med svenskar. Eller rödpunkt om man talar inom försvaret.


Japp, dock är jag något internationell, fast rps är givetvis en mer passande akronym här.
Frank Lee Spoken:

Hehe, såg att du nämnde det i en liknande tråd på flashback :).


Flashback, stället där allt finnes =).


Frank Lee Spoken:

Japp, dock är jag något internationell, fast rps är givetvis en mer passande akronym här.


Som resten av försvaret då, fransmännen kunde ju knappt engelska, ännu mindre int. signalering.

Blev like konfunderad när RDS kom upp, aldrig hört den förkortningen innan faktiskt. Men jag brukar inte hänga allt för mycket på vapenforum (utom vissa svenska..[bigcheers])
En fördel ni glömde med holografiska sikten är att de större varianterna använder AA batterier vilka är billigare, finns som uppladdningsbara och är lättare att få tag i. En annan är att om ett holografiskt siktes glas spricker så fungerar fortfarande siktet.
Men som johantimbertown sa borde du använda ett airsoftforum ett bra svenskt är www.airsoftsverige.se men däremot kommer de ignorera dig om du är under 18.
Fast när du väljer välj efter utseende och vad du försöker efterlikna, för det är ju bara airsoft det gäller och inte Real Steel
rage639:

En fördel ni glömde med holografiska sikten är att de större varianterna använder AA batterier vilka är billigare, finns som uppladdningsbara och är lättare att få tag i


Battieriet jag har på min rödpunkt har en funktionsgaranti på 10år, dvs jag kan ha ljusaste punkten på i minst 10år utan problem, så jag ser ärligt talat inte problemet...
Holografiska sikten drar mer batteri, men jag ser fortfarande inte något problem.
rage639:

En annan är att om ett holografiskt siktes glas spricker så fungerar fortfarande siktet.


Det gör en Aimpoint Rödpunkt också.

rage639:

Fast när du väljer välj efter utseende och vad du försöker efterlikna, för det är ju bara airsoft det gäller och inte Real Steel


Dock finns det ju en jävla massa olika fördelar med att ha olika sortera Rödpunkter, eller Holosights.