Forumet - Röka flugsvamp

Röka flugsvamp

908 0 16

Spana också in:


Jungman: Vad för roll menar du att det spelar?
Det har ingen betydelse vad det än är man torkar. Kryddor eller svamp. Allt tappar i effekt vid torkningen. Fråga mig inte varför utan detta är ett vetenskapligt vedertaget faktum.
Sedan har det väl iof sig ingen betydelse. Ät 10 färska svampar på sommaren eller 20 torkade på vintern. Vill du inte äta den dubbla mängden torkade så får du vänta till nästa sommar.

stortrollet: Det har ingen betydelse vad det än är man torkar. Kryddor eller svamp. Allt tappar i effekt vid torkningen. Fråga mig inte varför utan detta är ett vetenskapligt vedertaget faktum.
Givetvis, men psilocibyn är rätt stabilt och bör inte direkt vara någon märkbar skillnad på färsk eller torkad
enligt: http://www.scribd.com/doc/55847152/The-Occurrence-of-Psilocybin-and-Psilocin-in-Finnish-Fungi verkar mängden variera mer mellan olika svampar än hur färska dem är

thl*kt N.: inte dubbla mängden, snarare *1,03
Det är ju svårt att avgöra mängden Psilocybin i olika svampar utan att göra vetenskapliga labtester på dom men eftersom man inte kan överdosera dom så är det ju bara att smälla i sig dom.

Fakta från i somras. Jag var ut och plockade några hundra svampar en förmiddag. Lade sex färska svampar på en knäckebrödskiva när jag kom hem och effekten kom efter ca 20 minuter. Helt ok effekt.

Torkade resten. En månad senare tog jag ca 25 torkade svampar. Tämligen blygsam effekt efter 30 minuter. Tog då ytterligare ca 50 svampar. Fick då en effekt som motsvarade de 6 färska svamparna jag hade tagit en månad innan.

Att samtliga var Toppslätskivling är 100% säkert eftersom jag plockade samtliga i samma hage inom bara 50 - 100 kvm yta. Däremot kan jag naturligtvis inte uttala mig om mängden Psilocybin varierade kraftigt mellan de olika svamparna.

Smilen: Dör man om man äter den färsk?
Syftar du på vanlig rödvit flugsvamp eller på Toppslätskivling?

Eftersom det finns alltför många flugsvampar som är dödligt giftiga och som bryter ner celler i kroppen och som leder till njur- och leversvikt så ska man hålla sig borta från ALLA flugsvampar. Det finns alltså inget motgift för den som av misstag fått i sig flugsvamp och nedbrytningen har startat.

Toppslätskivlingen däremot är helt ofarlig att äta... färsk som torkad. Mest power är det i den färska.

Kolla in beteshagar framåt sensommaren/hösten. Blink