Forumet - RÖKNING !!

RÖKNING !!

2435 0 15
jag har rökt i 3 år nu snart och jag har försökt sluta innan men det funkar inte , och jag älskar och träna och springa men det går ju inte så bra nu när man har fått så sjukt dålig kondition pg av rökningen. 

jag har provat att ta nikotintuggummi och nikotinplåster och nikotintabletter och elcigg men inget funkar. av tuggummina blir jag bara mer röksugen av, och plåstrens blir jag yr av rätt obehaglig känsla, och av tabletterna så blev det samma reaktion som med tuggummina. och elciggen är ju helt jävla värdelös 

har någon bra tips eller vet hur man ska göra? 

Spana också in:

Syns tydligt i din text varför du inte lyckats sluta. Du har testat olika metoder och beskyller dem för att inte fungera. Redan där blir det konstigt. Det är du som måste bestämma dig för att sluta. Inte luta dig mot att ett plåster eller liknande ska få dig att sluta. Det kan vara en hjälp på vägen men det är du som måste den göra aktiva handlingen att välja att sluta och avstå från att röka. Lycka till Glad
Precis som andra redan skrivit så handlar det om att du faktiskt på riktigt måste sluta vilja röka, annars är det typ helt jäkla omöjligt. Försök även att sluta utan att ersätta beroendet med något annat. Jag slutade genom att bara bestämma mig för att en cigg var min sista cigg och då var det bara så. 
Kan däremot tipsa om en bok som heter "Äntligen icke-rökare", där är det en gammal rökare som diskuterar rökning och varför man gör det osv. Alltså ingen skrämselpropaganda utan bara diskussioner och analyser kring hur det egentligen fungerar i huvudet för rökare. Riktigt intressant och jag tror att den faktiskt delvis hjälpte mig att inse hur löjligt det är att röka.
Tror personligen det är bättre att skita i alla olika preparat. Finns väl egentligen två metoder jag personligen tror är de som funkar bäst. Trappa ner eller sluta tvärt. Har haft kompisar som både har lyckats och misslyckats med någon av de metoderna. Trappa ner går i sin tur också att göra i olika grader.

Gäller att hitta det som fungerar bäst för just dig.

Dock...kör aldrig med det där belöningssystemet där du unnar dig en cigg för att du har varit så duktig och klarat dig utan en i timmar/dagar/veckor, går bara åt helvete.
problemet är väl att du bara ersätter nikotinet. dom brukar ju påstå att man är beroende av själva "grejen" att göra det också. Planera en lugn helg så du kan göra vad du vill när du blir röksugen. Och sluta på fredagen. 
När du blir röksugen drick sur juice, städa toaletter, ut o spring (lär ju va en fet push), onanera, försök lära dig något nytt (typ spela gitarr eller nått) så du håller dig sysselsatt. Ät hur mycket du vill under den här helgen som ett sätt att stilla röksuget. Småät för de funkar bäst. Stora måltider så man blir proppmätt gör en röksugen bara. Lyckat ill