Forumet - Rökning

Rökning

3510 0 13
Hur många cigg om veckan skall man röka för att undvika att bli beroende, fula tänder och dålig hälsa? Även undvika ohygienisk hy (åldring). Numera röker jag ca 5 cigg under sex månader, skulle vilja öka det till 5 cigg varje månad. Tycker det är skönt att röka, det dämpar min ångest. Låter dumt men det är sant. Är inte beroende och vill aldrig bli det, vill inte känna mig tvungen till att röka. Några förslag? Rullar ögonen

Kommentarer (3)

  1. Ett paket tar nästan 2 år för dig att förbruka alltså? 

  2. Japp, på ett ungefär.

  3. Finns definitivt annat som dämpar din ångest, motion etc, promenader.

Senast ändrad 4 Mar 2015, 14:53 av Zymba
Tråden har 13 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Köp inte cigg, det är det bästa sättet
Att bli rökare är det värsta man kan göra i sitt liv, tro mig. Jag har varit undersköterska på en avdelning med många KOL-patienter och grät flera gånger när jag kom eftersom jag tyckte att det var så hemskt att man 1) valde att lägga ut extremt mycket pengar på ciggaretter och 2) att man valde att aktivt göra valet att röka vilket ledde till att de här personerna fick denna vidriga sjukdom.

Spana också in:

Om du ökar din cigg-konsumtion till 5cigg i månaden och du redan nu vill röka mer tyder på att du börjar bli beroende, du känner ju ångest och en längtan att få röka nästa cigg (antar jag) det är ett tecken på att du börjar bli beroende, nu är det svagt men det kommer att bli mycket starkare för ju mer cigg man röker.
Som vissa här har sagt så kan vissa röka hela livet ut utan att det skadar ens hälsa och det ligger ju i generna och att man har tur och så.
Jag personligen tycker att du ska ta det på den säkra sidan och inte riskera att få KOL så att du inte längre kan andas själv och behöver ha en apparat som hjälper dig med andningen och du kommer inte att kunna göra någonting (om du får KOL) men även om du smutsar ner lungorna för mycket så lär du få stora problem. Du kommer inte orka att gå speciellt långt och om det är riktigt dåligt så blir du utmattad av att gå enbart 10m.
Gör som du vill men gör det som du tycker är bäst.
Om du nu väljer att röka mer så är det inge bra val men man väljer ju själv vad man vill göra med sitt liv.
Känner några riktigt gamla människor som är mellan 80-90+ som fortfarande röker, dom mår bra just nu men det är bara en tidsfråga när dom dör, visa har tur och lever länge och visa får cancer.