Forumet - Rökt cannabis i nio år sen slutat, fråga vad som helst!

Rökt cannabis i nio år sen slutat, fråga vad som helst!

23719 1 60
Jag är 25 år och bor i en förort till Stockholm.  Sen en tid tillbaka har jag slutat röka helt. I princip alla i min omgivning har rökt (eller tagit annat) sedan jag var 16. Tänkte försöka slå hål på en del myter om cannabis och svarar på era frågor så gott det går.

Spana också in:

Attitydkontinent: Jag läser ju en hel del om nya forskningar, saker som delas på facebook och liknande. Och jag märker att en hel del stämmer inte överens med verkligheten. Bl a att det inte är beroendeframkallande. Cannabis är vanebildande. vilket gör det i vissa fall svårt att sluta ändå. Flera vänner har inte orkat lägga av helt. Eller så har dom lyckats och börjat dricka istället för att dom saknar något att berusa sig med varje dag. En annan viktig del är att aboslut inte börja för tidigt, börjar man innan man är minst 20 så sabbar man utvecklingen i sin kropp. Hjärnan är inte färdigutvecklad fören runt 20-25 års åldern. Kan göra att man inte tar in det man bör lära sig i skolan t ex.

amsi: Ja ibland, det är ju sjukt soft att bara dega i soffan alla kvällar i veckan. Men till slut inser man ju att man missar väldigt mycket. Man orkar ju sällan gå på fest med mycket folk, träna, resa osv. Jag med flera har ju varit ganska nöjda med att bara hänga och "slippa" göra något. Sen ska man inte dra alla över samma kam. Många orkar visst göra saker, men det kräver enligt mig mycket mer ansträngning än om man är ren.
presidente: Nej, jag för för en avkriminalisering eller en reglerad legalisering med minst 20-års gräns. Det som händer nu är bara idiotiskt och kostar samhället massor av pengar. Skulle man gå en "systembolaget" -väg med information och reglerad handel skulle det antagligen fungera galant.

Kronotomi: Det där är olika från person till person. Jag hade det jobbigt någon vecka eller så när jag väl bestämde mig. Men innan dess har jag försökt sluta i säkert ett år. Det jobbiga är ju när alla runt om en röker.
Kudhos: Jag ångrar inte att jag testade. Jag ångrar destå mer att jag fortsatte eftersom att det aldrig gav mig något. Och nu lär mina lungor vara beyond räddning vilket är synd. Jag försöker träna regelbundet, men jag har faktiskt ingen aning om det hjälper helt. Jag är av den naturen att jag tycker man kan prova saker för att det vidgar sina perspektiv. Men man vinner knappast på att fortsätta.

Landvetter: Kudhos: Jag ångrar inte att jag testade. Jag ångrar destå mer att jag fortsatte eftersom att det aldrig gav mig något. Och nu lär mina lungor vara beyond räddning vilket är synd. Jag försöker träna regelbundet, men jag har faktiskt ingen aning om det hjälper helt. Jag är av den naturen att jag tycker man kan prova saker för att det vidgar sina perspektiv. Men man vinner knappast på att fortsätta.
Man lever och man lär. :) 
absentthinking: Svår fråga. Röker man någon enstaka gång innan 20-25 års åldern så är det nog ingen större fara. Men röker du flera gånger i månaden från det att du går på låg/mellan/högstadiet så kan du räkna med problem. Det är helt omöjlig att säga exakt hur många gånger det är som gör att man får problem med inlärningen.
Det måste inte vara just inlärningen heller. Det kan vara grejer som mognads processen, depression, psykos osv. Jag vet att psykos är ett allmänt uttryck nu, men det är något man kan få om det ligger latent hos dig. Det betyder alltså att du kan få psykos senare i livet även om du inte röker brajja. Men rökat skyndar på processen markant. Man är känslig i kroppen när man växer upp. Därför är det bättre att vänta till senare med att testa alls.