Forumet - Rösta på socialdemokraterna!

Rösta på socialdemokraterna!

6453 0 145
Image

Jag känner mig helt lost och rätt panikslagen faktiskt. Självklart skulle jag kunna rösta blankt (eller[tard]) detta år men skulle nog bli rätt irriterad om Moderaterna vann en gång till, då min röst kanske kunde ha varit avgörande (ehe)

Jag har försökt att läsa på och insåg att "Åh men Folkpartiet låter ju bra." Men sen när jag diskuterade det med två personer vid två olika tillfällen så lät det inte lika längre.

Jag vet, man ska inte lyssna så mycket på andra direkt utan läsa på mer själv och skapa en egen uppfattning...Men det finns ju inget parti som verkar vettigt.

Finns det inte någon ideologi där man inte vill ha varken kapitalism eller en stat? Skulle det möjligtvis räknas till anarkism då?

Gosh. Borde nog rösta blankt i alla fall och låta andra sköta saken åt en.
Harpya:

Finns det inte någon ideologi där man inte vill ha varken kapitalism eller en stat? Skulle det möjligtvis räknas till anarkism då?


Det låter ganska precis som anarkism, inga hierkier, du kan dock inte rösta för anarkism (även om anarkandi ibland verkar tro att det finns en massa anarkister i mp :S )

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Av de realistiska partierna föreslår jag PP eller V.

Spana också in:

Du gör hela Sverige en tjänst om du inte låter Alliansen sitta kvar vid makten! Även om du inte är socialist så är faktiskt socialdemokraterna ett mittenparti numera. Mer eller mindre. Och annars finns ju Miljöpartiet som jag faktiskt inte skulle klassa som socialister.

Sitter Alliansen kvar kommer vi få se fler privatiseringar av offentlig välfärd. Jag befarar att högskolan kommer bli avgiftsbelagd bland annat. De har redan börjat med terminsavgift för utbytesstudenter så steget är inte långt.
Harpya:

Go with the flow, liksom.


Klart, är man missnöjd med alla myglare och hycklare av episka proportioner bör man rösta på ett missnöjesparti som tar itu med de verkliga sociala motsättningar. Jag äcklas av vad Göteborg har blivit på 3 år. Tre jävla år. Det är ingenting. Dagis stängs i Rosengård pga fara gällande barnen och personal. Utanför min mammas vänninas fönster igår var det en gruppvåldtäkt av araber på en typiskt ursvensk tjej. Sker minst en gång per vecka. Min kompis som blev brutalt misshandlad mot kakelväggen på toaletten av två kamelfittor enbart för att hon bar ett halsband med kors runt halsen. Mina föräldrars vän som fick ansiktet uppskuren för att han inte var muslim, vilket de klart och tydligt sa rakt ut... Ja listan är lång.
Harpya:

Känns ju som dem som verkligen skulle sätta en dolk i ryggen[shake] Eller egentligen kan jag nog inte yttra mig om det eftersom jag inte varit vid medvetande när de har styrt, om de någonsin har gjort det.


Hur menar du med dolk i ryggen?

De har dem aldrig gjort, de stöttade ju bla Perssonregeringen men dem satt aldrig med i regeringen eller någonting, Ohly är den enda partiledaren som är lite äkta och säger det han tror på inte bara det som någon valstrateg kommit på att mittenväljarna från medelklassen kanske gillar, nej han pekar finger och är nice, sen behöver du ju inte hålla med honom om allt men han är med för sin politiks skull, inte karriären osv.
dazed_and_confused:

sin politiks skull, inte karriären osv.


Jo men det är ju någonting man inte kan veta förrän de har haft ledningen. Jag syftade egentligen inte på partiet i sig men jag är rätt skeptisk när det handlar om skatt och statligt ägande. Det skulle vara rätt bra om staten ägdes av folk som inte missbrukar makten/pengarna, vilket antagligen är rätt svårt i dagens samhälle så människor (oftast) blir giriga när de väl har fått smaka på rikedomar.

Jag litar inte alls på den idén och undrar ibland om kapitalismen inte skulle vara bättre då människan i alla fall kan kämpa för förändring.
Harpya:

Jo men det är ju någonting man inte kan veta förrän de har haft ledningen. Jag syftade egentligen inte på partiet i sig men jag är rätt skeptisk när det handlar om skatt och statligt ägande.


Det är sant det du säger men så lär det tyvärr bli hur man än gör så då får man bend over och rösta på minst sämsta parti.
Harpya:

Jag litar inte alls på den idén och undrar ibland om kapitalismen inte skulle vara bättre då människan i alla fall kan kämpa för förändring.


Men vadå? Tror du att Vänsterpartiet står för en totalitär stat a la Sovjet? Så är det ju verkligen inte. Sverige kommer ha kvar sin demokrati oavsett vem som vinner valet. V:s politik handlar om att jämna ut klasskillnader och stärka Sveriges välfärd - det vill säga det alla har nytta av. Även de rika.

Politiken handlar om att skapa ett samhälle där alla har rätt att utbilda sig, få vård när man är sjuk, egen bostad, osv.

Det är för övrigt fel att förknippa socialism enbart med statligt ägande. Det är en snedvridning skapad av Sovjet och andra totalitära stater som kallar/kallade sig socialistiska.

Socialismens främsta mål är egentligen att avskaffa staten och skapa ett klasslöst samhälle. Anledningen till att staten idag ses som bättre förvaltare av välfärden är för att staten med socialister i regeringen kan se till att den inte är den utsugarapparat den var på 1800-talet.