Forumet - Röstade på Mp - inte riktigt klok?!

Röstade på Mp - inte riktigt klok?!

3751 0 9
Jag har förtidsröstat. Och är inte speciellt intresserad av politik, men gick på det lilla jag hört och läst + min magkänsla. Och jag röstade på Miljöpartiet i alla de tre valen. Vilket känns bra.

Men människor som står mig nära tycker att jag inte är riktigt klok. Varför?
Jo, Mp vill höja bensinskatten och om de får som de vill så har ju ingen råd att köra bil (+ mc, båt osv.) och det är likamed jordens undergång typ. Samt att jag får höra något i stil med "Det spelar ingen roll om vi kämpar för å förbättra miljön när andra länder skiter i den".

Så mina frågor är:
Hur ska jag bemöta den här kritiken? (känner mig bara nedtryckt och påhoppad så svarar undvikande eller gör något annat)
Hur mycket vill Mp höja bensinskatten med egentligen?

Inga kommentarer

Senast ändrad 11 Sep 2014, 11:11 av André Vifot Haas
Tråden har 9 svar. Sortera efter:
Dyr bensin = Kommunaltrafik blir billigare än att åka bil = fler åker kommunalt = mindre utsläpp = mindre globaluppvärmning = större chans att rädda jorden/sakta ner till eventuell undergång pga att vi sabbar jorden då vi är lata jävlar.


+ det gör visst skillnad om ett helt land börjar minska på utsläppen och om andra länder ser att det fungerar bra så kan det inspirera dem till att prova samma sak. Någon måste ju börja, tänker alla som dina vänner kommer allt gå åt skogen.

Spana också in: