Forumet - Rösträttsåldern

Rösträttsåldern

2473 0 67
Om du röstar på alternativ fyra, utveckla och berätta gärna hur du tycker att systemet istället skall vara utformat.

Om man anser att ett parlamentariskt system med rösträtt är en dålig sak man inte vill ha, absolut inte kan tänka sig något annat, reformistiskt alternativ och bara vill ha en revolution rakt bakom nästa hörn så röstar man på "Annat".

Spana också in:

Tycker den ska sänkas till typ 16, jag tror inte det skiljer så mycket mellan hur politiskt insatta 16åringar och 18åringar är, dessutom får man redan rösta i kyrkovalet när man är 16.

Att säga att det inte ska finnas någon åldersgräns är bara dumt, småbarn kan inte rösta och om det fanns röster att rösta med i deras namn skulle det bara utnyttjas av föräldrar eller någon annan på något sätt.

Dessutom tycker jag röståldern och andra sorters av myndighet/rättigheter som tillfaller personer vid en viss ålder borde räknas från årskiftet det år man fyller år.

Min flickvän är politiskt insatt och vill rösta men får inte göra det bara för att hon fyller år 2 månader för sent, what's up with that?

Finns några asiatiska länder och kanske fler en officiell myndighetsdag varje år om jag inte minns fel, jag tycker det är ett bra koncept om man ska ha sådanna regler.
risk:

Vill behålla en rösträttsålder på 18 år (Du röstade på detta alternativ)


Det är inte förrän man blir 18 som man omfattas av hela samhället och att man därefter bilda sig en helhetsuppfattning om saker och ting.

Unga människor är oftast vänster, det är jävligt enkelt att tycka till i unga åldrar när man bara går i skolan och inte vet hur samhället fungerar, att man inom en snar framtid måste jobba häcken av dig och betala skatt, tills då kanske man inser att det är enkelt att vilja hjälpa alla världens fattiga till ett bättre liv men att det är jävligt jobbigt när man själv måste vara med och betala till det.
risk:

Annat (Du röstade på detta alternativ)


Behåll vid 18 eller sänk till 16. Tycker det är en icke-fråga dock. Röster spelar så liten roll att det är en jättefånig fråga att prioritera. Många börjar ju dock få större ekonomiskt ansvar kring de blir 16 och då kan det ju ses som en rättvisegrej att man kan påverka politiken, så är väl inte direkt emot det.
risk:

Vill behålla en rösträttsålder på 18 år (Du röstade på detta alternativ)


Bara Ta Allt:

Tycker det är en icke-fråga dock.


Videovåld:

Min flickvän är politiskt insatt och vill rösta men får inte göra det bara för att hon fyller år 2 månader för sent, what's up with that?


Det finns fjortonåringar, femtonåringar och säkert omyndigförklarade 26-åringar på behandlingshem som är politiskt insatta och vill rösta också, what's up with that? [crazy]

Det är typ som att säga "buhu jag fyller om två månader och får inte gå in på krogen"... åldersgränser funkar inte så.
Penstrokes:

Det är typ som att säga "buhu jag fyller om två månader och får inte gå in på krogen"... åldersgränser funkar inte så.


Jag tycker bara det är udda att ett speciellt datum ska vara gränsen, man går i samma klass, man förutsätts alltså vara lika mogna, om man nu ska ha en sån regel tycker jag det är konstigt att det inte infaller samma dag som t.ex när man ska börja betala för tandvården...
Videovåld:

ag tycker bara det är udda att ett speciellt datum ska vara gränsen, man går i samma klass, man förutsätts alltså vara lika mogna, om man nu ska ha en sån regel tycker jag det är konstigt att det inte infaller samma dag som t.ex när man ska börja betala för tandvården...


Ptja, man skulle ju kunna gå efter födelseår... men vänta, då finns det ju såna som fyller år i december året innan som är politiskt insatta och vill rösta, what's up with that? [wink]