Forumet - Roliga praoplatser

Roliga praoplatser

1090 1 19
Jag har praoat på, dagis, Ica, Coop restaurangen, stall. Tror det var alla. Dagis var väll lite mysigt dock lite jobbiga barn, men det funka. 
Coop restaurangen var fruktansvärt. Jag var bara ivägen hela tiden och när jag gick runt där och var förvirrad och rädd tvingade dom på mig att gå och slänga sopor med en läskig döv gubbe... 
Ica var väll rätt så tråkigt men det gick bra, beror väll på vilken Ica man är på. Fick typ packa upp varor och sånt. Stallet var nog roligast, men dom flesta gillar ju inte hästar ;) jag fick typ rida, putsa och typ vara med när dom grejade lite. Men det beror ju oxå på lite var man är. Ett tips är att praoa på privat stall, om man gillar hästar.
Min kompis praoade på typ "radion" nån stanns. Hon fick typ prata och hålla i program osv. :D
ICA kan nog vara bra, du får lära dig hantera folk, kartongknivar och handdragna pallyftar, kanske får du några barmhärtighetspåsar med chips och någon utgången kikärtsröra eller något när du är klar också, bra erfarenhet för sommarjobb och liknande är det också. Hur jävla asroligt det är väl däremot en smakfråga.

Spana också in:


HeyIJustMeetYou: skopunkten :|
Till HeyIJustMeetYou: Oj :S Förstår det/dig.


Det beror nog mest på personerna som jobbar där, jag har varit på många ställen, alla förutom mitt sista var sådana ställen där dom inte var vana vid praktikanter, dom ville inte släppa in någon och visa vad man egentligen gör, alltså vad dom gör. Dom ville mest att man skulle slänga sopor, städa, diska, hämta saker och göra ärenden åt dom. Utnyttjar, även om dom inte vill det med mening. Om du får en sån plats så ska du försöka byta, men det märker du hur du själv känner.
     Den sista platsen jag fick var en liten restaurang som det gick dåligt för, därför så ersatte chefen personalen med praktikanter Cool, vi var nog fem-sju praktikanter som mest samtidigt, och bara två i personalen. Men det var roligt ändå, för dom behövde oss, så dom lärde oss verkligen hur och vad dom gjorde där, var roligt då det också var andra praktikanter så man blev något vänner. Gillade förövrigt personalen också, en fransman som var kock, han ville ALLTID att man skulle göra på han sätt dock, men det var roligt också för han hade alltid humor Glad
      Minns att jag fick beröm, utav den annars stränga chefen när jag hade tillagat den bästa fisken. Tyckte att jag var bättre än personalen, och berömde mig öga mot öga i tio minuter :S :)

Men iallafall, vet inte varför jag fick för mig att du ville läsa min historia... Sök något som du tror att du gillar, tror att du får det bra!
Praoade på ett fritids. Hade inte hittat någon praktikplats (vilket eg inte var så konstigt då jag inte letat) så en lärare jag haft året innan som jag gillade och som gillade mig (mm hon sade det) hade börjat arbeta med yngre barn sade att hon gärna ville ha mig på fritidset jag jobbade på. Jag var inte sådär jättepepp men jag hamnade där i alla fall och älskade det. Kände mig så jäkla uppskattad och upptäckte att jag faktiskt var väldigt duktig med barn. Blev glad över att personalen tjatade på mig att söka utökad praktik/extrajobb där när praktiken var slut. Gjorde det sedan och blev assistent i sexårsgrupp och resurs på fritidset och ibland i "lilla gruppen".  Utvecklades och förändrades så mkt pga det.