Forumet - rollspelstråd: saloon i vilda västern

rollspelstråd: saloon i vilda västern

1443 2 27

nu e d rollspel!! ingen powerplay eller godmode tillåten

böghög sveper in i saloonen med huvudet högt, tippar på hatten och ryter.

'en portion pommes frites, tack! friterad i vegetabilisk olja!'

böghög sätter sig på barstolen och tänder en cigarill och puffar lugnt, väntar på sina gyllengula pommes.

D.raug knackar varsamt ur sin pipa på den nedgångna bardisken och packar den på nytt. Han drar ett par djupa halsbloss, röken bolmar runt honom medans han har ett varsamt öga på aktiviteten i saloonen. Han morrar till med ett gutturalt läte som syftar på att hans whiskyglas är tomt. Bartendern greppar instinktivt whiskyflaskan och skyndar på att fylla upp hans glas. D.raug muttrar för sig själv att det inte är snabbt nog för att kallas god service, men det är inte mycket till att göra när inkompetenta får sköta serveringen. Han sveper glaset på ett ögonblick och sätter ner det med en duns. Whiskyn gör i alla fall sitt jobb tänker han medans han puffar vidare på sin inrökta pipa.

Spana också in:

Denne dazed ryter åt Isteche att ta det lugnt med spriten- ty det äro djävulens vatten varpå han själv inmundigar whiskyflaskan för att skydda sin kamrat Isteche.

- Vad gör man inte för en vän? muttrar dazed och skakar på huvudet, innan han för att skydda den unge åländske cowboyens lungor också konfiskerar en cigarett från honom.

Nu slår klockan 5 i tre...

Elise ser mot dörren, när hon hör ett skott avlossas. Hon drar upp pistolen i ena handen och skyndar ut genom dörren. Hon smyger smidigt på tå, pistolen höjd i handen. Hon ser honom, mannen som skjutit, och skjuter mot honom.  Vatten från VATTEN pistolen träffar honom i ansiktet. Hon studsar fram och skriker " vattenkrig" och börjar skjuta vatten i mannens ansikte..

materialarn som befann sig i godsafären över gatan såg va Elise höll på med. materialaren såg ännu ätt skott som avfyrades vilket nu snuddade Elise på kinden och flög vidare iväg mot ett plåttak där man hörde ett högt klang. Med en stor adrenalinkick sprang materialarn och kastade sig efter henne och sprang sedan tillbaka in i saloonen. Han tryckte henne mot en väg och sa: Vad håller du på med!? Han är en riktig bandit som är ute efter stadens rikedomar. En vattenpistoler hjälper ingen här! Och hur fick du ens tag på en sådan? Dom är ju förbövelen inte ens uppfunna än! materialarn släpper Elise och säger: Du är oskadd iallafall. De är allt som betyder något just nu.

"Det där skulle du inte ha gjort", sa Fröken Ur och smällde en barstol i ryggen på materialarn, som tryckt upp Elise mot en vägg. Elise och Fröken Ur log mot varandra och laddade vattenpistolerna igen. Vad materialarn inte visste om var att de båda damerna blandat långsamt verkande gift i vattnet i pistolerna och att han med sitt försök till heroism förhindrat att striden kunde avslutats tidigare. De båda damerna laddade sina vapen och klev ut på gatan igen...

de gudomliga ödlevarelserna blir vanliga människor, dock av en lägre samhällsklass, om man undsätter dem när de svävar i livsfara. eftersom hela byn har steriliserats av ett bekämpningsmedel är detta enda sättet att öka befolkningen, något som blir nödvändigt inför den långa vintern. det är här trevor och sherly kommer in i bilden. de jobbar med att anordna en dödsfälla och snart är den klar. men plötsligt uppenbarar sig en ny motståndare i form av en skugga på väggen. man kan se hur han hotar att knulla sig själv för att skapa en starkare armé av mutanter som ska döda alla andra i trakten. då glider han fram ur mörkret. jaså ni har inte läst skylten säger han och trollar fram en skylt. trevor går fram till skylten och läser högt från den med en bräcklig stämma, likt en knarrande rostig fjäder. oj vilket hemskt budskap säger sherly. de kollar varandra i ögonen och har redan bestämt sig.

sherly har en speciell pistol och den kan skjuta iväg långa tentakler som hon styr via ett cybernetiskt interface inbyggt i hennes solbrillor. detta interface avger emellertid ett grönt sken då det drivs av radioaktiva energistavar och röjer därigenom hennes position, så vapnet måste användas med yttersta varsamhet och strategisk framförhållning. nu skjuter hon iväg tentaklerna och piskar den nya fienden, som kallar sig josh, från tre håll simultant. under tiden förbereder trevor sin plasmabatong. den måste laddas upp med speciella krafter trevor har ärvt från sin mor, som var den sista av det mystiska alvfolket innan dessa utrotades då deras naturliga habitat förstördes av industrialiseringen vilket rubbade ett känsligt eteriskt ekvilibrium. ytterligare en minut passerar medan sherly håller ställningarna och plasmabatongen bultar nu av magi, men trevor tvekar. en glimt av ödesmättad nostalgi skimrar i tårarna som sakta utsöndras. lamslagen och handfallen står han där, med underkäken vippandes för ett lömskt vinddrag i den torrspruckna luften. "sherly... bakom dig..."

Där står han hårig och fasansfull och lurar i skuggan av det hela spektaklet som nyss utspelat sig. Den ökände D.Raug var känd i trakten för att ha ett hemskt humör om någon ovetande stackare störde hans intagande av whiskey. Nu hade sannerligen hans humör blivit satt på prov ännu en gång. Ruseriet urartar till ett fullständigt raseri, det svartnar för ögonen och han får tunnelseende. Han drar fram sin dubbelpipiga Winchester per automatik och börjar skjuta vilt omkring sig på allt som rör sig inom skotthåll.