Forumet - Romantisk men samtidigt liksom plaskvåt

Romantisk men samtidigt liksom plaskvåt

6160 1 100
Varför är det inte ok att vara en riktigt bra, trogen och romantisk tjej men samtidigt kunna snaska kotte och slyna sig??? "Knulla?" får liksom inte frågas av tjejer om de också vill och är romantik. Nu talar jag om man vill ha seriöst. Ska man va en tråkig vaniljis för att få lite romantiq??? Förstår ni mina tankar?? Och ja rubriken är sådär så ni blir intresserade av att klicka in. Jag har diskuterat detta IRL med tjejvänner så detta STÄMMER.

Spana också in:

Kärlek och sex är två olika begrepp som ibland kan kombineras. Vissa skiljer inte på begreppen, andra gör det. Det är lika individuellt bland båda könen, och båda är fullt kapabla att både vara känsligt romantiska och kärleksfulla OCH snuskigt kåta, beroende på humör.

Det är den gamla sexuella dubbelmoralen som dröjer sig kvar: dubbelmoralen om att det finns två sorters tjejer men bara en slags kille, och att en tjej kan få dåligt rykte men inte en kille.

Jag blir arg av att höra folk säga att det här inte längre finns. Det existerar fortfarande fullt öppet på högstadiet, och även bland äldre finns det kvar omedvetet, även om det blir bättre och bättre. Alldeles nyligen såg jag en dokumentär där ungdomar som intervjuades om sin syn på sex tyckte att det var "horigt" av en tjej att tex ha sex med två killar, medan det var en merit för en kille att ha det.

Ett av de viktigaste målen för feminismen/jämlikheten att uppnå, det är sexuell jämlikhet, med tanke på att det var just för att kontrollera kvinnans sexualitet som även annat förtryck - ekonomiskt, politiskt - konstruerades. Det är kärnan.

Om jag nu förstod rätt vad du menade. Jag antog att du menade sexuell dubbelmoral i vilket fall.