Forumet - Ron Paul vs. Barack Obama

Ron Paul vs. Barack Obama

1843 0 117
Okej, så mitt sätt o se på det så är båda liberaler, fast Obama är mer socialliberal medans Paul är mer vad vi i Sverge kallar nyliberal.

Jag är liberal så för mig så hamnar de mellan dessa två, vilket system är de bästa? Jag kan se poänger med båda sätten. Gillar bådas politik, fast vet inte vilken som egentligen är bäst. HJÄLP MIG GUDOMLIGA UM!!! AMEN [cute]

ÄNDRAT 2008-03-20 22:28


ÄNDRAT 2008-03-21 22:43


ÄNDRAT 2008-03-21 22:45
http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=217926&page=3#8046690

Vem skulle du röstat på?

Spana också in:

notfallingapart:

Ron Paul (Du röstade på detta alternativ)


Ron Paul hade varit bäst för deras politik mot omvärlden eftersom han helt vill avsluta USA´s imperialism.... Obama tror jag kommer vara mycket bättre än bush och clinton .... men han vill fortfarande sprida USA´s "välvilja" över världen vad jag hört .... och även om dom vill väl så slutar det ofta illa.
modulat:

men han vill fortfarande sprida USA´s "välvilja" över världen


Han har sagt bla på en google intevju att han vill prata med iran osv och försöka hitta något som gör dom lika varandra. Men visst han kommer försöka fixa till världen på ett diplomatiskt sätt. Paul är ju mer visst vi kan handla med dom de är bra, men vi ska inte lägga oss i.
Pappbox:

han är svart, det är nog


[crazy] jo de är najs men... jag vet men just nu iaf så känns de som att Obama är den jag skulle rösta på, då inte pga idelogi mest utan för jag tror på honom. Fast såfort jag säger de blir jag säker liksom.

Vad är bästa att staten lägger sig i eller att staten inte lägger sig i? [shake]
notfallingapart:

Ron Paul (Du röstade på detta alternativ)


Han är den ende av de presidentkandidaterna som vill avsluta USAs "leka världspolis" kör och dra tillbaka ALLA amerikanska trupper från utlandet. Vill rädda USAs ekonomi från kollapps (den ende av de amerikanska kandidaterna som aldrig röstat för en obalanserad budget), den ende som är helt emot The Patriot Act.

Osv osv, listan kan göras lång.

Kan även vara värt att nämna den här tråden på UM från förra månaden. Där hade alla möjlighet att rösta på alla de kandidater som fanns kvar då. I den tråden leder Ron Paul överlägset:
Amerikanska valet del 2

I den tråden var man dock tvungen att läsa på lite kort vad de olika kandidaterna stod för innan man kunde rösta, troligtvis det som bidrog till Ron Pauls jordskredsseger där. Här röstar nog många på Obama bara för att det är honom de känner igen från Aftonbladet, inte för att man är så insatt i vilka åsikter de två kandidaterna står för.