Forumet - Rubiks kub - Vilken tid löser du den på?

Rubiks kub - Vilken tid löser du den på?

845 0 8
Detta spel har blivit riktigt intressant för mig under den senaste tiden. Det började för en vecka sedan då jag och en kompis var på Dollarstore och då såg vi den - Rubiks kub. Det mest magnifika, klassiska, världsberömda pusselspelet som finns. Vi köpte två stycken för 30 kr och när jag kom hem slog jag upp guider på youtube för hur man löser dem. Jag var så jävla insnöad i att försöka lösa kubspelet så det tog bara 1-2 dagar för mig att lära mig det. Då hade jag memorerat alla algoritmer som man behövde för att kunna lösa den.

Jag har nu fortfarande kvar kuben från Dollar och det är en väldigt dålig kub (den kostade 15 kr, så jag kan inte klaga). Den är väldigt svår att vrida, den liksom fastnar när jag vrider ibland. Hittils är min bästa tid 02:41 på Dollarkuben.

Guiderna jag lärde mig lösa Rubiks kub:

Vilken tid har ni löst Rubiks kub på som bäst? Tycker ni om spelet? Ifall ni vill lära er att lösa Rubiks kub kan ni gärna skriva om hjälp här. Ni kan även diskutera om Rubiks kub i allmänhet. Hur kan man lära sig att lösa den fortare? Jag har hört att man kan hälla i silikon/vaselin i kuben, då ska det gå att vrida bättre. [smile]

Spana också in: