Forumet - Rubrik...Spela in från keyboard till laptop

Rubrik...Spela in från keyboard till laptop

371 0 10
Hej, jag söker en kabel som ska gå från ett keyboard in till en laptop och spelas in då en extern mikrofon inte duger.
Då varken kabeln är till mig eller att jag har ett keyboard så är jag helt grön på ämnet. Kommer alla kablar funkar till alla keyboards/laptops? Vilka ingångar ska kablarna kopplas in?

Kopierat från mejl till butik och orkar inte omformulera..

Spana också in:

Jag tar en sladd från hörlursuttaget på keyboardet och omvandlar det till komposit, sedan har jag ett komposit tv-kort till datan. Påsåvis funkar det utmärkt för mig. Kan påpeka att jag även har midi-utgångar, men aldrig fått det att fungera som det ska, och orkar inte fixa det heller då det andra sättet funakr kanon :)
kevindendaylige:

Vilka ingångar ska kablarna kopplas in?


Ska man endast spela in audio gör man det med en stereokabel från synthens output till datorn line in(micingång brukar det vara på laptops)

respons:

Är väl en midi till usb-sladd du är ute efter kan jag tänka mig


Då får han endast information inget ljud från keyboarden. Funkar om han inte ska använda synthens egna ljud utan bara klaviaturet.
kevindendaylige:

a gå från ett keyboard in till en laptop och spelas in då en extern mikrofon inte duger.
Då varken kabeln är till mig eller att jag har ett keyboard så är ja


Tänk på att om du har en midikabel så kommer du inte kunna få samma sounds som du har i ditt keyboard(förutsatt att det inte är en enkel midiklaviatur). Midi är bara information om vilka tangenter du trycker ner, man kan inte överföra ljud via midi.

Så isf får du ha en ljudbank i datorn också.