Forumet - Ryckningar, när bör man börja oroa sig?

Ryckningar, när bör man börja oroa sig?

3184 1 16
När bör man bli orolig över ryckningar i ögon o.s.v.? Sist blev det värsta grejen när mitt öga hade totalticksat i 3v, de ville kolla min hjärna o.s.v. (gjorde dock ej detta, för det var fett besvärligt att ta sig till sjukhuset när jag bodde i Luleå).

Nu har de ryckt och vridit sig ofrivilligt i en vecka eller två, bör jag gå in till sjukhuset? Har ju gångavstånd till östra sjukhuset, men orkar seriöst inte ta mig till Mölndal, någon som vet var ögonspecialisten gömmer sig? Eller om det blir någon koll av hjärnan?
Geigerzähler:

Sist blev det värsta grejen när mitt öga hade totalticksat i 3v, de ville kolla min hjärna o.s.v. (gjorde dock ej detta, för det var fett besvärligt att ta sig till sjukhuset när jag bodde i Luleå).


Meh, sådär har jag med ibland.. Sjukt störande är det ju, men det går över.. [crazy] Brukar bero på sömnbrist när jag har det..

Spana också in:

Lounge:

Antar att det har med din medicin/dina mediciner att göra.. började få konstanta ögonryckningar sedan jag höjde ifrån 125 mg sertralin till 150 mg. Är väll absolut värt att gå till läkare för att kolla orsaken, även om det inte är något farligt kan det vara irriterande i längden med ögonryckningarna.


Äter inget sådant just nu, bara stilnoct för att sova.

isola:

Kan få ibland vid stress. Fast då mest under ögat.


Ah,kanske kan vara så.

Isotop:

Ja du vet väl bättre än vi vad du har petat i dig men det känns inte helt uteslutet att det rör sig om något preparat du kanske ska ta det lite lugnare med, har du konsumerat något speciellt ovanligt mycket sista tiden? Spring till sjukhuset hursom


Nja, har mest brukat en del benso, lyrica, concerta (ibland) och stilnoct/imovane. + alkohol
Geigerzähler:

Har socialfobi, gör det ej i ondan.


Jag tror inte det är onödan... men okej...

I mitt landsting så kan man kontakta vårdcentralen elektroniskt via e-legitimation. Har du möjlighet till e-legitimation? Då kan du slänga iväg ett mejl och be om råd.

I övrigt är hälsovården i Sverige väldigt dålig på att tillhandahålla rådgivning över text [sad]
Geigerzähler:

Äter inget sådant just nu, bara stilnoct för att sova.


Precis..

i kombination med andra droger, vad jag vet? Kanske minns fel.

Men iaf, vad jag minns finns det ingen vetenskaplig fastställd grund till varför man får ögonryckningar. Men jag/andra som jag känner har haft det i samband med mycket stress/ångest eller i kombination med medicin. Första gången jag fick ögonryckningar var när jag jobbade på en snabbmatsrestaurang i stan, liks.