Forumet - ryggont :/

ryggont :/

3621 1 21
När jag vaknade idag så fick jag sjukt ont i ryggen på nedre delen till vänster. Alltså detta har inte hänt mig förut och jag kan knappt röra mig. Jag trodde först att det var nackspärr men det är det inte för det skulle annars ske vid nacken. Hursomhelst så undrar jag om detta är normalt. Man hör ju ibland att man får ont någonstans i kroppen när man vaknar ibland och då undrar jag om detta är samma symptom som när man får nackspärr efter sömn osv. Har sett hänt er? jag vet ju inte vad det symtomen kallas heller ju så om ni har haft samma problem förut eller brukar ha det så kommentera gärna. behöver veta om detta är vanligt och om det finns något ord för det. Ska också lägga till att jag brukar ha ryggont ofta men detta är ett helt annan känsla. liksom jag har svårt för att röra mig i vissa vinklar.
Precis som du säger så är nackspärr något man får i nacken, så det är inte det du drabbats av. Behöver du ett annat ord för det än bara ryggont? Du kanske har sovit i en konstig position eller fått en liten sträckning i en muskel, har du nyligen tränat? Ligg på plan yta (hårt underlag), stretcha försiktigt och använd t ex liniment eller Voltaren gel vid behov. 

time: Precis som du säger så är nackspärr något man får i nacken, så det är inte det du drabbats av. Behöver du ett annat ord för det än bara ryggont? Du kanske har sovit i en konstig position eller fått en liten sträckning i en muskel, har du nyligen tränat? Ligg på plan yta (hårt underlag), stretcha försiktigt och använd t ex liniment eller Voltaren gel vid behov. 
testade att lägga mig ner på marken en stund. det hjälpte inte ett dugg. går detta över snart? får lite ångest över att det varar så länge.

vincebruh: går detta över snart?
Det är ju omöjligt att säga över internet, när du inte ens vet varför du har ont. Gå till vårdcentralen om du är orolig.

Att ligga på marken är bra för ryggen överlag och hjälper mot framtida problem. Det är inte en mirakellösning som fixar ryggont på några minuter, utan görs i kombination med just liniment och stretchning under en längre tid.

Spana också in:


time:
 Det är inte en mirakellösning som fixar ryggont på några minuter, utan görs i kombination med just liniment och stretchning under en längre tid.
Det är ingen magi det vet jag. Men finns det någon annan lösning än att boka en tid på vårdcentral då detta kan veta en träningsverk som går över fort men som som kan gå över fortare än att vänta flera dagar?

vincebruh:
Det är ingen magi det vet jag. Men finns det någon annan lösning än att boka en tid på vårdcentral då detta kan veta en träningsverk som går över fort men som som kan gå över fortare än att vänta flera dagar?
Alltså, vet du att det är träningsvärk? I så fall är det ju bara att smörja med liniment på de inflammerade musklerna och vila.

time:
Alltså, vet du att det är träningsvärk? I så fall är det ju bara att smörja med liniment på de inflammerade musklerna och vila.
nej men något liknande. hade jag skadat det på riktigt så hade jag knappt kunnat gå ju. försöker just nu bara hitta symptomen eller felet på vad det beror på. finns ju oftast ute på nätet hur man behandlar det osv

time:
Du skrev

...så jag skrev bara att det här inte nödvändigtvis är sant 
det behöver inte vara sant. det är bara vad jag tror. liksom har man skadat ryggen så påverkar det väl hela kroppen. men som sagt, vill inte dra o köpa voltaren eller vad det nu finns för salva. var mest ute efter någon övning eller ord för orsaken.
Men det är ju knappast som han har brutit ryggen i sömnen. Se till att inte bli stillasittande/sängliggande. Rör på dig så gott det går så kommer det gå över snabbare. Här har du ett helt gäng. Hugger det till och blir allt för jobbigt så undvik. Se till att göra i lugnt tempo och känn dig fram. Använd smärtstillande om du tror det hjälper dig att komma igång snabbare.

Plejadisk Panda: Men det är ju knappast som han har brutit ryggen i sömnen. Se till att inte bli stillasittande/sängliggande. Rör på dig så gott det går så kommer det gå över snabbare. Här har du ett helt gäng. Hugger det till och blir allt för jobbigt så undvik. Se till att göra i lugnt tempo och känn dig fram. Använd smärtstillande om du tror det hjälper dig att komma igång snabbare.
lugn och försiktigt. tack då vet jag.

Plejadisk Panda: Samt blir det inte bättre inom 2 dagar så uppsök vårdcentral.
de är lite det jag är orolig för också.