Forumet - Rysk film på YouTube

Rysk film på YouTube

444 0 2
Detta kan vara det bästa någonsin som har hänt på YouTube. Mosfilm har lagt upp en hel drös med ryska filmer på YouTube för allmän beskådan. Det här är nästan för bra för att vara sant. Man blev nästan lite tårögd! Och typ allt är ju remastrat i hög kvalité.

Läs mer: http://tinyurl.com/6k4pzwh
Kanalen: http://www.youtube.com/user/mosfilm

Ni är fria att diskutera filmerna här också. För att göra tråden mer intressant. Kom gärna med rekommendationer, recensioner eller liknande av filmerna. Har ni någon favorit eller favoriter som finns uppe på kanalen? Ett utmärkt sätt att utforska lite rysk film för er som är intresserade också.

Själv rekommenderar jag filmerna av Andrei Tarkovsky. Av cineaster brukar han ju visserligen betraktas som en av världens största och mest uppskattade regissörer som har vandrat på denna jord. Fast det borde han egentligen ses som av alla. Men jag kan slå vad om att många här inte har sett hans filmer ens. Även om han är oerhört välkänd. Är man det minsta intresserad av film bör man ha sett vad den här mannen skapade, det är ingenting man ska komma ifrån. Hans filmer är oerhört poetiska, genomtänkta, filosofiska och vackra.

Efter en snabb titt såg jag att dessa låg uppe:
Ivanovo detstvo: http://www.imdb.com/title/tt0056111/
Zerkalo: http://www.imdb.com/title/tt0072443/
Andrey Rublyov: http://www.imdb.com/title/tt0060107/

Sitter och slökollar på Zerkalo lite just nu. Jag har ju sett den förut. Men den är så vacker att man vill gå under.