Forumet - S blöder - Maria wetterstrand får ökat inflytande i det rödgröna lägret

S blöder - Maria wetterstrand får ökat inflytande i det rödgröna lägret

358 0 40
Det är ingen direkt nyhet att S blöder rätt bra just nu och förtroendet för partiet ​fortsätter att sjunka.

Och om man kollar på hur det såg ut för nästan ett år sedan så har S sjunkit från 45.7 -> 29.7

Nu går det ju upp och ner hela tiden, men generellt sett har S tappat rejält samtidigt som dom två andra rödgröna partierna MP och V går uppåt. MP ligger just nu över 10% och kan därmed ta en större stol vid förhandlingsbordet.

Artikeln på united minds för den som hellre vill se den

Det går bra även för MP just nu och även för språkröret Maria wetterstrand som får ​mer och mer förtroende och är nu den hos dom rödgröna som har mest förtroende hos väljarna, både mer än Sahlin, och definitivt mer än Ohly.

Frågeställningar då:
Hur kommer det sig att S sjunker som en sten och hur ska dem göra för att få stopp på det?
Vore det en bra ide ur dom rödgrönas perspektiv att låta den mer karismatiske Maria wetterstand gå in och ta debatter istället för Mona Sahlin i framtiden?

Spana också in:

Sming:

Hur kommer det sig att S sjunker som en sten


De för en politik som inte är särskilt bra för Sverige samt framförallt att de har Mona Sahlin som partiledare.

Sming:

hur ska dem göra för att få stopp på det?


Att byta ut Mona till förmån för en vettig person skulle nog dämpa raset kraftigt. Men jag tror aldrig de når tillbaka till fornstora dagar, deras politik är helt enkelt för usel.
Tycker det är väldigt märkligt att S inte bytt ut Mona Sahlin, vet inte nån som tycker om henne varken från höger eller vänster. Men tror inte det är partiledaren som är S riktiga problem, snarare deras medelklassvändning som började långt innan henne. S har ju helt förlorat sin roll som arbetarparti, de som röstar på S gör det mer av tradition än efter deras politik. Att glömma sin klassbas är det dummaste man kan göra, och det har get M möjligheten att fronta sig som "det nya arbetarpartiet" trots att de är direkt arbetarfientliga. Vänsterpartiet har också skött det hela totalt värdelöst och bara hängt på högersvängen utan att kritisera. Hade V varit smarta så hade de för länge sedan distanserat sig från S och fortsatt snacka klass när S slutade. Istället har man bara blivit någonslags passivt stödparti åt klassförräderiet.
Bash a Brat:

Vänsterpartiet har också skött det hela totalt värdelöst och bara hängt på högersvängen


Vänstern drogs ju högerut med gudrun schyman, och vänsterut med lars ohly, så det där stämmer inte riktigt.

Maria Wetterstrand och Miljöpartiet är asbra just nu. Mycket bättre än de var för fyra år sedan. De går helt i rätt riktning. Lämnar tidigare teknikfientlighet och mer skrämmande saker, även om lite finns kvar ännu.
Anarkandi:

Vänstern drogs ju högerut med gudrun schyman, och vänsterut med lars ohly, så det där stämmer inte riktigt.


V snackar sällan om klass och tar inte striden med S. Bara för att Ohly är lite mindre liberal än Schyman betyder det inte att de inte hängt på högersvängen. Kolla på hur deras politik har förändrats istället.
Anarkandi:

Lämnar tidigare teknikfientlighet och mer skrämmande saker, även om lite finns kvar ännu.


Något jag skulle vilja veta är om de ändrat sin inställning till pseudovetenskapligt babbel. Vet att för några år sedan föreslog de att man skulle ge statligt stöd till "alternativ medicin", aka lurendrejeri.
Stringburka:

Något jag skulle vilja veta är om de ändrat sin inställning till pseudovetenskapligt babbel. Vet att för några år sedan föreslog de att man skulle ge statligt stöd till "alternativ medicin", aka lurendrejeri.


Finns fortfarande åsikter om sånt i partiet. Idag pratar de inte om det från rikshåll eller från toppen, däremot finns det några som nämnt s.k "naturmedecin" vilket i princip är en behandlingsmetod där patienterna får gå ute i naturen, vilket faktiskt har haft positiva effekter men som jag fortfarande tycker är lite väl flummigt. Generellt tycker jag att det ska vara upp till läkarna vilka metoder de vill använda, inte politiker, och att alternativmedecin och dylikt inte ska vara finansierat, och jag hittar inte nån sån åsikt i partiprogrammet heller.

Bash a Brat:

V snackar sällan om klass och tar inte striden med S. Bara för att Ohly är lite mindre liberal än Schyman betyder det inte att de inte hängt på högersvängen.


Det var väl snarare så att media skällde på v för att de gått åt vänster under valet och blivit mer radikalt och därmed tappat röster.
Anarkandi:

däremot finns det några som nämnt s.k "naturmedecin" vilket i princip är en behandlingsmetod där patienterna får gå ute i naturen,


Att ha det som en del i friskvården ser jag inte som något flummigt, men att tro att det ska kunna bota faktiska fysiska sjukdomar är ju en annan femma.

Anarkandi:

Generellt tycker jag att det ska vara upp till läkarna vilka metoder de vill använda, inte politiker, och att alternativmedecin och dylikt inte ska vara finansierat, och jag hittar inte nån sån åsikt i partiprogrammet heller.


/agree. Ska det få statligt stöd så ska det ha vetenskaplig backning.
Alternativmedicin är ju i vissa fall livsfarligt, när man försöker bota cancer med bön och dylikt.
Stringburka:

/agree. Ska det få statligt stöd så ska det ha vetenskaplig backning.
Alternativmedicin är ju i vissa fall livsfarligt, när man försöker bota cancer med bön och dylikt.


Ja, och det är ju ganska tydligt då alternativmedecin inte uppvisar mätbara förbättringar utan endast subjektiva. Men staten finansierar redan idag alternativmedecin, min mor får en ayurvedakur mot stress som betalas helt av staten.
Anarkandi:

Men staten finansierar redan idag alternativmedecin, min mor får en ayurvedakur mot stress som betalas helt av staten.


[chocked]

bourgeoisie:

mina erfarenheter av vänsterpartiet är bara klassklassklass tills man blev galen.


Utåt sett, tror jag han talar om. Att vänsterpartister talar klass internt är en annan sak.
Jag tycker att Maria Wetterstands försök att prata rikssvenska i talarstolen låter förjäkligt när jag vet den egentliga dialekten som hon har när hon va med i t. ex Robins och pratade.

Kanske är den argumenterande kicken som man får ibland att rösten blir skakande, jag vet inte. Jag stör mig bara på det.

Det som är trendigt, det som talas mycket om, det som många elever på skolorna arbetar om som också då blir redovisningar för föräldrar är det som ger extrapoäng.

Att S tappar är inte bara för att de missköter sig politik och varumärke, men också att MP faktiskt tar röster från alla partier.
Vad elever får lära sig i skolan är varken anpassat till någon strävan för en viss ideologi av dessa tre: Socialism, Liberalism, Konservatism. Men något som uppmuntras att arbeta i skolan är miljön... Kan man inte säga att vi infiltrerar våra barn till detta?
Eftersom miljöhot och miljövänlighet är självklara saker så är det alldeles okej att lära våra barn detta. Däremot är det en alldeles för stort tyckande om Liberalism/konservatism vs Socialism, så därför lär vi inte dem mer än bara grundprinciper. Medans miljön blir vetenskapligt arbete i skolan.

Många S är döda, de va många bland äldre som tillhörde S-väljarna och MP är många förstagångsväljare - som jag skulle säga som en tredje faktor.

Personligen känner jag fler Socialdemokrater som skulle passat som bättre partiledare än Mona. Fast man kan inte säga att partiordförande är den som har makten att ställa partiet lite hit och dit på höger-vänsterskalan. Partiordförande representerar bara partihets helhet vad de kommit fram till.

Maria Wetterstrand däremot är en profil som vill försvara något vi delar åsikt om, både som höger och vänster och jag antar det är därför hon får förtroende på.