Forumet - S-politiker om tiggare: skicka packet med en bananbåt där de kommer ifrån

S-politiker om tiggare: skicka packet med en bananbåt där de kommer ifrån

2152 1 33
Den socialdemokratiske kommunalpolitikern i Tingsryd - Richard Almqvist - anser att de romska tiggarna är ett "riktigt pack och som bör skickas tillbaka i bananbåt dit dom kom ifrån".

– Jag tycker inte att tiggeriet är något vi ska ha i vårt samhälle, säger Richard Almqvist, som är socialdemokratisk politiker i Tingsryds kommun.

Richard Almqvist är ersättare i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen och samhällsbyggnadsnämnden och ledamot av Tingsryds energi AB.

När han får frågan om varför han skrev som han gjorde på Facebook igår svarar han först att påståendet om att han skulle ha kallat de som tigger för pack inte stämmer.

– Det är taget ur sitt sammanhang, säger han.

Hur menar du då? Du har ju skrivit ”Ja, ett riktigt pack är vad det är men folk ger ändå pengar till dom. Skicka dom med en bananbåt dit dom kommer ifrån!” Vad menar du med det då?

– Ja, det var kanske ett dumt ordval. Men de sitter ju överallt och blockerar ingångar till affärer och gym.

Richard Almqvist skrev dessutom att ”Dom är överallt och dom kommer att bli fler om folk fortsätter att ge dom pengar. Detta börjar bli ett stort samhällsproblem som ingen verkar vilja ta tag i”.

Är det här socialdemokratiska åsikter, som du ser det?

– Nej, det är det inte. Men de här åsikterna finns nog i alla partier fast det är ingenting som det talas högt om, säger han.

KÄLLA: SVT Nyheter Smålandsnytt

Vad tycker du? Lämpligt uttalande av en S-politiker? Upp till debatt!

Spana också in:

Detta är ett lika fel och vidrig uttalande som om en SDare hade sagt det. Det är faktiskt förvånande att någon annan än en SD-politiker kommer med ett sådant idiotiskt uttalande för en gångs skull. Denna individ får gärna sparkas ur partiet. Helst hårt. SD tar säkert emot honom med öppna armar.


Angående frågan:
TOR: Vad tycker du? Lämpligt uttalande av en S-politiker?
Nej, detta är inte lämpligt uttalande för någon politiker. Förutom att det är ett vidrigt sätt att uttala sig på är det dessutom ganska okunnigt.


Hjärta
Dåligt ordval och personliga åsikter som står i klar konflikt med partiets åsikter. Ser det som en självklarhet att han fråntas sitt uppdrag eller tvingas ta avstånd från det, men jag tycker knappast att det är värt att göra en stor grej av. Jag tycker verkligen inte man ska skita i folks åsikter och förtrycka individerna bara för att de är kontroversiella och dessutom uttrycks dåligt, när man istället kan utnyttja ett gyllene läge att debattera och få nya perspektiv på saker och ting. 

Storchen84:
SD-politiker har ju inte råkat ut för detta för sina äckel-uttalanden så tror tyvärr inte att denna politiker lär göra det heller.


Hjärta
Jag tror nog du missade min poäng. Anledningen till att jag anser att det är nödvändigt i just det här fallet är att hans egna åsikter är helt annorlunda än partiets, och han är just nu en representant för partiet. 

Vad gäller SD så har de gång på gång fråntagit diverse politiker deras ämbeten efter klumpiga uttalanden, så det stämmer ju inte riktigt. 

Ruttenfisk: Vad gäller SD så har de gång på gång fråntagit diverse politiker deras ämbeten efter klumpiga uttalanden, så det stämmer ju inte riktigt.
Gång på gång ja, men långtifrån varje gång. Var ju någon som sa något om bananlådor i samband med en begravning, hon fick ju behålla sitt uppdrag. Nej det verkar som att kommunpolitiker verkar ha lättare o komma undan med sådant här skit, speciellt om det är en liten kommun.


Hjärta