Forumet - Så mobbat

Så mobbat

125 0 20
Jag såg den här kommentaren när jag kollade på "the fun theory" videosarna: I am so proud to be swedish we are the smartest people on the planet, for being such a small country we come up with the smart and funny things.

Edit, för att ingen mer ska säga "jantelag" så formulerar jag mig lite annorlunda.

Vad tycker du om dessa som känner sig stolta för att andra personer i samma land har lyckats göra något bra, är det löjligt eller ok?

Spana också in:

daisy:

Ja, du är med och skapar den goa välfärden. Eller hur?


Genom att att inte motarbeta den bidrar jag indirekt till dess varaktighet. Det kan tyckas löjligt och marginellt men har faktisk verkan. Med dina handlingar sätter du exempel, och dessa appliceras sedan på vårt kollektiva tänkande genom växelverkan. Du påverkar, tror du något annat är du jävligt inskränkt.

Med detta inte sagt att hybris är något bra, men han hyllar ett vinnande (humant) exempel, och just den biten håller jag som god.
Sverige har inte uppfunnit ett jävla skit, man har tagit saker från andra länder som redan varit etablerade där och lanserat dem i sverige och kanske gjort lite modifikationer.

Sverige är dock eller var ett av världens rikaste länder om inte det rikaste tills USA kom ikapp, så med pengar har man skapat ett modernt samhälle, sedan om det är framgångsrikt eller totalt misslyckat får någon annan döma.