Forumet - Så ska unga få inflytande i Norrköping

Så ska unga få inflytande i Norrköping

3246 2 10
Elvira Ekström leder projektet "Gymnasiearbete med kommunal inriktning", som syftar till att stärka ungdomars inflytande och ge ungdomar mer kunskap om Norrköpings kommun. Kommunen inbjuder 42 gymnasieelever att skriva 28 uppsatser med förslag inom olika områden, och de förslag som är mest intressanta kommer att förverkligas.

Ämnena som avhandlas berör bland annat att leva som homosexuell i Norrköping, konstruktion av miljövänligt hus i Inre hamnen, psykisk ohälsa bland unga, våld inom familjen och det moderna drogmissbruket.

– När vi säger att vi vill att ungdomar ska vara med och påverka menar vi det till nästan...hundra procent. Då får andra maka på sig och avstå makt, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S). 

Vad tycker ni om den här idén? Något som alla kommuner bör ta efter, eller bör man skrota det helt och hållet? Vad ser ni för potential? Vad skulle ni skriva om?
Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.

Zymba: Osäker för att:
Visst kan det fungera med vissa förslag. Men jag tror de flesta ungdomar saknar kunskapen kring hur saker går till. Resurshantering, byråkratin, hur en kommun arbetar, nuvarande insatser, och allt däremellan. Så vissa förslag kanske är genuint bra och kan gå igenom, men jag tror majoriteten kommer inte leda någonvart. Antingen pga. byråkratin, eller att det helt enkelt saknas resurser för förslaget. Men visst är det bra att ge en röst till en grupp som inte har haft något inflytande.

Spana också in: