Forumet - så, vad finns det för tidningar/bloggar/zines om musik nu för tiden?

så, vad finns det för tidningar/bloggar/zines om musik nu för tiden?

103 0 16
letar efter skrifter på temat musik, och har svårt att lokalisera någon praktisk sammanställning av sådana. med tanke på hur skiftande tillgången är (många av de saker jag gillade en gång i tiden har lagts ner, antar att hundra gånger fler tillkommit) så är väl anledningen lite uppenbar.

så, jag tycker att ni ska länkspamma denna tråd, och gärna inkludera lite lösa beskrivningar. små eller stora gör ingen skillnad, så länge de är aktiva, eller inaktiva men mycket anmärkningsvärda av någon anledning.
http://www.ubu.com/ - arkiv för avant-garde, noise och fri jazz, bla. finns mycket, konstigt och normalt sett svåråtkomligt här.

http://www.thefader.com/ - trendkänsligt.

http://pitchfork.com/ - ännu mer trendkänsligt. trots ryktet och föraktet väldigt bra.

http://alteredzones.com/ - ännu mer trendkänsligt igen + mörkare och galnare grejor. bättre än pitchfork, även om det är samma människor.

http://www.thegoodbyelook.se/ - svensk recensionssida, även lite intervjuer och dylikt. musikzine helt enkelt. varierande kvalitet, varierande genrer. mycket bra, en del skräp.

Spana också in:

Leijonsparf:

tidningar


Finns ju många. De jag kan komma på är typ NME, rolling stone, spin och sonic. (läser ingen av dom, så kan tyvärr inte säga om någon är bra)

Leijonsparf:

bloggar


Jag brukar då och då kolla Gorilla vs. Bear då dom lägger ut nya låtar från artister/band jag gillar.

Leijonsparf:

zines


samma som tidningar eller?
Eller menar du som internetskrifter?
Les voleurs:

åhå, känner mig ung.
har du något exempel?


jag har inte läst så många fanzines i mina dagar, men mina ögon!! mina ögon!! var ett fanzine av han som nu ger ut det grymma svärdet, det är inte ett musikfanzine (främst i alla fall), dock. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163190869

http://store.releasethebats.com/catalog/index.php?cPath=22 här finns lite fanzines för typ noise och drone och annan crazy musik.